Proiectul de reabilitare termică a blocurilor din Năsăud, etapa I, a trecut de etapa conformității administrative și de eligibilitate!

Proiectul “Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, etapa I” a trecut de prima etapă de evaluare, respectiv evaluarea conformității administrative și a eligibilității pentru toate cele 9 componente, însemnând tot atâtea blocuri propuse a se reabilita la Năsăud.

Dacă proiectul va trece și de etapa evaluării financiare și tehnice sunt șanse ca toate cele 9 blocuri din orașul Năsăud să fie reabilitate termic. Acest lucru va reduce cu până la 40% consumul de energie termică și va schimba total aspectul acestor blocuri.

De specificat faptul că 60% din costul final de reabilitare va fi suportat din fonduri europene (FEDR), 25 % de către asociațiile de proprietari și 15% de administrația publică locală. Conform Hotărârii Consiliului Local Nr.182 din 14.11.2016, administrația locală, respectiv orașul Năsăud va achita, la data recepției de la terminarea lucrărilor, cuantumul de 40%, reprezentând co-finanțarea de 25 % din partea asociațiilor de proprietari și 15 % contribuția administrației, urmând ca într-o perioadă de 5 ani, suma să fie recuperată de la fiecare locatar, în baza unei fișe de calcul și a unei declarații de impunere semnată între primărie și locatar.

Reamintim blocurile propuse a se reabilita în această primă etapă:
1. Bloc A1 – Strada Miron Cristea
2. Bloc A2 – Strada Miron Cristea
3. Bloc A3 – Strada Miron Cristea
4. Bloc 5 ABC – Strada Miron Cristea
5. Bloc 7ABC – Strada Miron Cristea
6. Bloc C2 – Strada Bistriței
7. Bloc 12 – Bulevardul Grănicerilor
8. Bloc 1 – Strada Iulian Marțian
9. Bloc Munca Colectivă – Strada Iulian Marțian.

test2

Comentarii

20/02/17 10:07
Cititor

Este foarte furmos ca statul este foarte preocupat sa-i ajute si sa-i finantzeze pe cei care sunt proprietari de apartamente la bloc, sa si le reabiliteze termic, ( si ) pe banii publici ... dar stau si intreb... pe cei care au case, tot particulare... si in aceleasi conditii ( indiferent ca-s in Bistrita sau aiurea... ) cine si cand o sa-i ajute sa si le "reabiliteze termic " ?!
De ce "pentru unii muma si pentru altii ciuma" ?! Chiar toti cei care nu stau la blocuri sunt niste " ciume " ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]