PER propune un proiect de decongestionare a traficului în Bistriţa! Între anumite ore, maşinile şcolilor de şoferi şi ridicarea deşeurilor, interzise pe anumite trasee

         Consilierii municipali PER, Teodor Mârza şi Mircea Archiudean, au inițiat și depus spre consultarea publică, în data de 23 octombrie, un proiect de hotărâre care vizează adoptarea unor măsuri de reglementare prin care să fie restricționat accesul în trafic în zona centrală a municipiului Bistrița în orele de vârf a unor categorii de participanți la trafic care generează blocaje frecvente și o stare de nervozitate celorlalți participanți la trafic. Aleşii ecologişti așteaptă eventuale propuneri de îmbunătățire și completare.

„După cum știm cu toții, orașul începe să devină tot mai aglomerat de mașini, iar mai mult, traficul între anumite ore se desfășoară destul de greu. Dimineața între orele 7:30-8:30, când școlarii și majoritatea populației se îndreaptă spre școală și spre locurile de muncă și în jurul orelor 15:30-16:30, când la fel, orașul zumzăie într-un trafic perpetuu. Mașini de școlă de șoferi, mașini pentru colectarea gunoiului, utilaje de construcții, tractoare ale Primăriei, ne încurcă traficul pe arterele principale ale orașului la orele de vârf”, îşi motivează demersul cei doi consilieri PER.

         Practic, proiectul de hotărâre prevede că se interzice circulația vehiculelor școală cu care se efectuează pregătirea practică a cursanților de către școlile de conducători auto conduse de altcineva în afară de instructor (instructorii auto pot să-și desfășoare orele în acest interval pe drumuri secundare, parcări etc.) şi a vehiculelor grele, utilajelor de construcții, camioane, remorci și semiremorci, în intervalele orare 7:30 – 8:30 și 15:30 – 16:30, în zona centrală a municipiului Bistrița delimitată de străzile Drumul Sigmirului - Industriei- Dimitrie Cantemir – Eroilor – Poienii – Drumul Dumitrei Vechi - Calea Moldovei- Avram Iancu- C.R. Vivu- I. Minulescu- V. Conta- Parcului- I. Raţiu- S. Bărnuțiu- P.Maior- Libertăţii.

Se asemenea, se interzice ridicarea gunoiului menajer în acelaşi interval orar, şi în aceeaşi zonă centrală. Nu în ultimul rând, se interzice realizarea marcajelor rutiere pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bistrița de luni până vineri în intervalul orar: 7:00 – 17:00.

Comentarii

09/11/18 09:26
comentator

Era si cazul . Efectiv , la orele din varf si mai ales pe arterele principale de circulatie , nu mai incapi de masinile scolilor de soferi , sau ale firmei de gunoaie , care efectiv blocheaza traficul .
AR TREBUI CA SOCIETATILE CARE FAC SI/SAU ADUNA GUNOAIELE SA LUCREZE DOAR NOAPTEA, IAR MASINILOR SCOLILOR DE SOFERI, sa le fieinterzisa activitatea intre orele de varf ( 06 - 09 si 13 - 17 ) . In acele ore ( de varf ) , n-au decat sa invetze cunoasterea automobilului si manevre de utilizare a masinii in " Poligoanele " specializate ( cu parcari si garari , urcare-coborare de rampe-pante sau mersul printre jaloane ) .
Eu daca eram primar al municipiului, demult interziceam acest lucru prin Bistrita .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]