Protecţia Consumatorilor a găsit probleme la aproape o treime din firmele verificate

Luna trecută, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat verificări la un număr de 118 operatori economici, ocazie cu care la 33 dintre aceştia au fost identificate abateri de la legislaţia în vigoare. Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.800 lei.

          „În timpul verificărilor efectuate s-au constatat deficienţe privind comercializarea produselor alimentare, servirea produselor culinare sau nerespecatrea conditiilor de păstrare a produselor. De exemplu, erau păstrate în frigidere produse preparate (ciorbe, sosuri), semipreparate(şniţele)  fără etichete privind data preparării. A fost găsită cantitatea de 12 kg pui fără niciun fel de etichetă, iar 35 kg mici aveau starea termică schimbată. Urmare a deficienţelor constatate, a fost dispusă oprirea temporară de la comercializare a 616 kg produse din carne, în valoare de 7064 lei, până la eliminarea, respectiv remedierea neconformităţilor”, precizează comisarul şef adjunct Iuliana Deneş.

 

          Potrivit sursei citate, a mai fost oprită temporar de la comercializare cantotatea de 14.483 litri băuturi racoritoare cu deficienţe de etichetare-informare, iar pentru 35 litri sucuri s-a dispus scoaterea definitivă de la vânzare, pentru că data durabilităţii minimale era depăşită.

Comentarii

09/09/13 12:27

Protecţia Consumatorilor a găsit probleme la aproape o treime din firmele verificate - La restul, spaga a fost suficient de mare...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5