Proteine pentru masa musculară

Obtinerea rezultatelor in sala de forta a devenit o reala provocare pentru tinerii pasionati de bodybuilding, asadar nu este deloc de mirare faptul ca acestia recurg la anumite proteine pentru masa musculara. Daca nu esti familiarizat cu acest subiect, acest articol te va pune la curent cu diferitele tipuri de proteine pentru masa musculara, dar si modul in care ar trebui sa le consumi. Inainte de a continua, este important de stiut ca muschii nu vor aparea peste noapte daca decizi sa iei acest tip de suplimente. Aceste proteine pentru masa musculara au efect doar atunci cand ele sunt combinate cu antrenamente corecte, odihna suficienta si o dieta corespunzatoare.

Tipuri de proteine pentru sala

  1. Creatina este probabil una dintre cele mai populare tipuri de proteina consumata in randul doritorilor de muschi. Aceasta proteina are rolul de a absorba mult mai bine nutrientii necesari pentru cresterea masei musculare. Exista zvonuri cum ca aceasta proteina ar afecta rinichii, insa nu exista dovezi concrete ca acest lucru ar fi adevarat. O singura servire de aproximativ 5 grame te poate aproviziona cu proteinele obtinute in urma unei mese continand cel putin 1kg de carne. Majoritatea persoanelor aleg sa consume creatina dupa antrenament, de obicei in timpul primei mese dupa antrenament.
  • Proteina din cazeina (casein protein) se gaseste in toate produsele lactate, in compozitia sa avand o gama destul de variata de aminoacizi. Proteina din cazeina va dura circa 6 ore pentru a fi digerata de organism, mult mai mult in comparatie cu proteina din zer care necesita mai putin de o ora pentru a fi digerata. Suplimentele bazate pe acest tip de proteina sunt recomandate pentru intretinerea masei musculare, in special pe durata unei diete. Digerandu-se mult mai incet, acestea ofera un continuu flux de aminocizi masei musculare.
  1. Proteina din zer (whey protein) provine tot din lactate, dar asa dupa cum propabil ti-ai dat seama dupa numele ei, aceasta este extrasa din zer. Zerul rezulta in urma unor producerii de lactate, cum ar fi branza, acesta fiind considerat nefolositor de producatorii de lactate in urma cu multi ani si fiind aruncat. Companiile producatoare de proteine din ziua de azi ofera o gama larga de proteine bazate pe proteina din zer. Acest tip de proteina se absoarbe rapid in masa musculara, organismul folosind aminoacizii regasiti in componenta ei pentru a reface masa musculara, oasele si orice tesut al organismului nostru.

Cum si cand luam suplimentele pentru masa musculara?

Cand e vorba de momentul cel mai eficient pentru a consuma proteinele, parerile sunt mai mult decat impartite. Majoritatea forumurilor si ghidurilor online recomanda consumarea unui shake de proteine imediat dupa terminarea antrenamentului la sala. Insa, sunt si sportivi de succes care recomanda consumarea acestora inaintea antrenamentului. Consumarea pudrei proteice inaintea antrenamentului iti va alimenta muschii pe toata durata antrenamentului. Mai mult de atat, studii recente arata faptul ca proteinele luate inaintea antrenamentului, vor creste intensitatea cu care corpul arde caloriile si grasimile. Si daca ne gandim ca pentru a avea un corp cat mai tonifiat, consumul caloriilor si arderea grasimilor sunt lucruri extrem de importante.

Mai exista si o a treia varianta, si anume aceea de a lua un shake de proteine atat inaintea, cat si dupa finalizarea antrenamentului. Insa aceasta optiune vine insotita si de costuri suplimentare, pe care nu toata lumea le doreste sau si le permite.

.

Comentarii

13/10/18 12:30
comentator

Pita de casa, slanina, gratare si friptane ... si sa vedeti alea ce masa musculara va face !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]