Protest al primarilor PD-L împotriva guvernării

“Protestul nostru se doreşte unul ferm şi se referă la modul discreţionar în care Guvernul Tăriceanu, cu sprijinul PSD îşi bate joc de banul public, de 45% din populaţia din unităţile teritorial-administrative PD-L. Protestăm faţă de ultimele două hotărâri de guvern adoptate în 24 septembrie şi ţinute în sertar până în 17 octombrie. Prin hotărârea de guvern 1.155, sunt alocate 500 de milioane de euro unor consilii judeţene şi unor primării pe criterii strict politice, iar prin hotărârea de guvern 1.152 sunt alocate discreţionar, fonduri de aproape 600 de milioane, într-o perioadă în care Guvernul se plânge că nu există bani pentru pensii. În schimb, sunt bani pentru clientela politică”, a declarat deputatul PD-L, Ioan Oltean, în cadrul unei întâlnirii cu mass-media şi primarii PD-L din judeţ. Oltean a atacat Executivul Tăriceanu declarând că prin aceste două hotărâri de guvern s-au alocat sume uriaşe pentru clientela politică a PNL şi PSD, în timp ce ei susţin că nu sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor şi pensiilor din categoriile I şi II de muncă.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că este revoltător cum unui judeţ cum este Doljul, Guvernul i-a alocat aproximativ 1000 de miliarde de lei, la fel şi judeţului Teleorman, sume de aproape 900 de miliarde, iar circumscripţia electorală unde candidează Mircea Geoană a primit peste 200 de miliarde. „Este o batjocură pe care ţara noastră nu a avut-o din 90, încoace. Este inadmisibil cum consilii judeţene, cu preşedinţi PD-L primesc sume enorm de mici. De exemplu, judeţele Alba, Arad, cu preşedinţii de CJ democrat-liberali au primit câte 50 de miliarde, iar judeţe precum Argeş, Bacău, cu preşedinţi CJ liberali au primit 330 de miliarde. „Acest dispreţ al PSD şi PNL trebuie să fie condamnat şi sper ca în 30 noiembrie , populaţia să se trezească. Luni, în Biroul Permanent Naţional, voi propune un protest al primarilor PD-L. Protestul va avea loc în faţa Guvernului şi sunt aşteptaţi aproape 1000 de primari PD-L din întreaga ţară.

Vrem să primim explicaţii de ce suntem neglijaţi, pentru că şi cetăţenii din administraţiile publice cu primari PD-L, sunt plătitori de taxe şi impozite”, a mai afirmat Oltean.

Pentru a sancţiona atitudinea guvernului, Colegiul Director al PD-L a decis, la începutul săptămânii, să depună o moţiune de cenzură împotriva guvernării PNL-PSD. Această moţiune este deschisă şi poate fi semnată de toţi cetăţenii României. Potrivit lui Emil Boc, moţiunea de cenzură specială se va numi „Ei cu ei. Noi cu voi” şi va fi depusă în Parlament în 23 noiembrie. Fostul secretar de stat În Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Ioan Andreica, a completat că „ în cazul de faţă, guvernarea a sfidat Parlamentul României, deoarece atunci când se adoptă un buget public, trebuie organizată o dezbatere. A mai sfidat Consiliile Judeţene, acolo unde există preşedinţii PD-L. Revenim astfel, la epoca primitivă şi controlăm primăriile la nivel de guvern”, a acuzat Andreica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5