Protest spontan la Centrul pentru Protecţia Copilului de pe str. Toamnei! Salariaţii DGASPC nu şi-au primit salariile

Angajaţii de la Centrul pentzru Protecţia Copilului Bistriţa, de pe str. Toamnei au iniţiat un protest spontan, pentru a reclama faptul că nu şi-au primit salariile cuvenite pentru luna octombrie. 

„Nimeni nu a încasat niciun leu, tot promisiuni, rectificare bugetară luni, marţi, miercuri. Ne tot amână în fiecare săptămână. Aceste lucruri ne sunt spuse de Ministerul Muncii. Avem o comisie din Sindicatul Sanitas, care în fiecare zi de marţi pichetează Ministerul Muncii. Sperăm să se rezolve situaţia, dar dacă nu, vom trece la proteste. Momentan asta ne doare cel mai rău, neplata salariilor, nu avem cu ce trăi. Trebuia să primim banii în 9, suntem în 17 şi cred că vor mai fi 14 zile. Consiliul Judeţean ne-a spus că nu sunt bani şi că aşteaptă rectificarea bugetară, să dea Guvernul acei bani. Astfel de manifestări de protest sunt în mai multe judeţe din ţară, oamenii s-au săturat de promisiuni. Singurul judeţ în care s-au primit salariile este Gorjul, care este subordonat Primăriei, în rest, tot ce este subordonat consiliilor judeţene, nu a primit nimeni bani. Colegii noştri se descurcă foarte greu, băncile te presează", a declarat Dan Atănăsoaie, lider de sindicat în unitatea de asistenţă socială.

Potrivit acestuia, la Centrul pentru Protecţia Copilului de pe str. Toamnei sunt 71 de angajaţi. Contabila instituţiei a menţionat că a avut o discuţie telefonică cu prefectul Stelian Dolha pentru a prezenta situaţia în care se află angajaţii DGASPC. "Salariile nu sunt grozave, spălătoreasa ia undeva la 1900, infirmierele 2500 lei, cu tot cu sâmbătă şi duminică şi ture de noapte. Toată lumea are o familie acasă, trebuie să pună mâncare pe masă, să-şi plătească factura de utilităţi. Anul acesta am avut bugetul doar pe primele trei luni, din vară se tot întârzie cu plata salariilor. Am impresia că sunt şi jocuri politice, aruncând pisica din curtea unuia în curtea celuilalt. Personalul a fost carantinat câte 14 zile la locul de muncă, a dormit lângă patul beneficiarilor. În centrul nostru, necesarul cu salariile este 330.000 lei/lună, inclusiv obligaţiile către stat", a precizat aceasta. Una dintre angajate s-a plâns că a stat izolată de trei ori, cu trei copii confirmaţi cu CoVid, în aceeaşi încăpere în Centrul de pe Toamnei. „Ne vrem salariile, nu altceva, pentru că sunt drepturile noastre. Nu cerşim!", a spus infirmiera. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5