Protopopul Alexandru Vidican, apel către preoţi la solidaritate cu Ionuț Zăvoianu, tânărul diagnosticat cu cancer, internat în Turcia

Astăzi 16 noiembrie 2017, a avut loc la Bistrița ședința lunară a Preoților din Protopopiatul Ortodox Bistrița. Ședința a fost prezidată de P.C.P.r Protopop Alexandru Vidican. Au participat preoții din Protopopiat. Pe ordinea de zi a ședinței s-au discutat circularele primite din partea Arhiepiscopiei Clujului respectiv:

– Îngrijirea cimitirelor și a monumentelor istorice.

– Intensificarea acțiunilor culturale în ceea ce privește păstrarea tradițiilor prin colindele și obiceiurile noastre românești

– Situația privind Normele tehnice și sanitare privind, serviciile funerare, deshumarea, crematoriile umane, incinerarea, transportul

– S-a adus la cunoștință și Circulara prin care s-a comunicat caterisirea unor preoti din Episcopia Caransebeșului și Arhiepiscopia Râmnicului pentru grave abateri de la disciplina și rânduielile bisericești.

– S-a împărțit și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe la prima duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2017.

– S-a făcut apel la solidaritate pentru tânărul Ionuț Zăvoianu de 13 ani din Sântioana, diagnosticat cu cancer, internat în Turcia pentru un transplant de măduvă.

Ședința s-a încheiat cu îndemnul de-a intensifica activitatea pastoral-misionară în această perioadă a Postului Nașterii Domnului și-au fost felicitați preoții care în această lună au avut ziua onomastică.

Pr. Emanuel Vidican

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]