Pune-ți viața și sănătatea pe primul loc! Topul asigurărilor pe care trebuie să le ai

Asigurările nu mai sunt de multă vreme un lux, ci o necesitate în lumea modernă, haotică și imprevizibilă, în care trăim. Și pentru că viața și sănătatea sunt bunurile cele mai de preț pe care le deținem, acestea ar trebuie să fie primele la care ar trebui să ne gândim atunci când vrem să ne facem o serie de asigurări.

 Legea ne obligă să ne asigurăm în cazul accidentelor rutiere (RCA), de dezastre naturale (polița obligatorie pentru locuințe PAD) sau în cazul în care avem o meserie cu un grad ridicat de responsabilitate și care poate prejudicia viața celorlalți (asigurarea de malpraxis în cazul medicilor, avocaților, arhitecților etc.). Dar nu ne obligă se ne asigurăm viața și sănătatea, care ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorități pentru oricine. 

 Companiile oferă o varietate de polițe de asigurare, care oferă o plasă de siguranță atunci când avem o problemă medicală costisitoare sau despăgubiri familiei în caz de deces. De aceea, specialiștii recomandă ca primele polițe pe care ar trebui să le achiziționăm să fie asigurarea de viață și cea de sănătate.

 Asigurarea de viață este una dintre cele mai binevenite polițe în cazul în care ne este pusă viața în pericol, dar este și cel mai dificil de făcut, pentru că este nefiresc să iei în calcul situația în care ai putea să-ți pierzi viața. Dar asigurarea de viață nu acoperă doar decesul, după cum cei mai mulți au tendința să creadă, ci este valabilă și în alte situații dificile, cum ar fi pierderea capacității de muncă sau invaliditatea.

 În piață există mai multe tipuri de asigurări de viață, în funcție de necesitățile fiecăruia: asigurare de viață și protecție, asigurare de viață și investiții, asigurare de viață cu economisire, asigurare de viață și accidente sau asigurare de viață pentru copii. Un broker de asigurari îți va crea cel mai bun pachet de asigurare, potrivit profilului tău de risc, iar colaborarea cu acesta îți va aduce și reduceri substanțiale de preț.

 Asigurarea de sănătate este nu mai puțin importantă, pentru că te poate ajuta financiar atunci când ai o problemă de sănătate care necesită spitalizare și intervenții sau tratamente costisitoare. Într-un pachet de asigurări de sănătate pot fi incluse o varietate largă de servicii medicale, de la consultații, analize și investigații, la tratamente specifice pentru anumite boli grave sau intervenții chirurgicale de urgență, în țară sau în străinătate.

 Asigurarea facultativă a locuinței este și ea importantă, pentru că locuința este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le posedă cineva. Pe lângă asigurarea obligatorie (PAD), polița facultativă vine cu un alt pachet de riscuri pe care le acoperă. Aceste riscuri diferă de la companie la companie, dar în general, asigurările standard includ incendiul, inundațiile, trăsnetul, o explozie, inundații provenite de la vecini și inundații accidentale produse de instalațiile din casă, alunecări de teren, inundații naturale, cutremur, vandalism și furturi sau lovirea accidentală a locuinței de un autovehicul.

 Asigurarea CASCO vine să o completeze pe cea obligatorie. Dacă asigurarea de răspundere civilă (RCA) acoperă daunele în caz de accident rutier, specialiștii în asigurări recomandă cu tărie și asigurarea CASCO, o poliță mai flexibilă, care despăgubește mult mai multe riscuri: furtul mașinii, diferite avarii (loviri, zgârieturi), avarii provenite din fenomene naturale sau meteo extreme (grindină, căderi masive de zăpadă sau gheață, inundații, cutremure, alunecări de teren), vandalism.

 Alte asigurări recomandate sunt asigurarea de răspundere profesională, în cazul unei neglijențe la serviciu, sau asigurarea de călătorie, mai ales în cazul celor care merg frecvent în străinătate.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5