Radu Moldovan: Festivalul Usturoiului, de nivel internațional. Record cu bistriţeni în costum popular. Dracula, brand național

Sunt doar câteva dintre ideile expuse de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în urma participării județului nostru la cel mai important eveniment pentru domeniul turistic de la nivel mondial, și anume ITB Berlin.

„A fost extrem de interesant. Mă bucur foarte mult că România începe să facă paşi serioşi în a-şi prezenta oferta. Eu vă mărturisesc că nu am făcut foarte mare tam-tam pentru că, deşi foarte multă lume nu e de acord cu mine, eu cred că nu mă duc să descopăr foarte tare judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă sună bine, până nu am infrastructură. Am acceptat, la rugămintea mai multor oameni de bine, mai ales pentru că erau costuri infime. E o onoare pentru un judeţ ca Bistriţa-Năsăud să fie partenerul României, adică al Ministerului, la cel mai mare târg de turism din lume”, a precizat Radu Moldovan, întrebat despre rezultatele de la Berlin.

Şeful administraţiei judeţene a menţionat că se are în vedere şi participarea judeţului nostru la un târg similar, la Londra, asta după ce municipalitatea va promova Bistriţa la Paris. „Mai era o chestie interesantă la Londra legată de istoria lui Dracula cu Bram Stoker, să vedem dacă-l putem contacta din nou pe nepotul scriitorului. Am avut o discuţie foarte constructivă cu ministrul. E prea mult pentru noi. Cred că Dracula trebuie prins în program naţional, cu brand naţional”, a explicat Moldovan.

         Potrivit acestuia, în urma discuţiilor avute cu ministrul Turismului, vor fi începute demersurile pentru transformarea zonei Tihuța-Colibiţa într-o staţiune de interes naţional.

Administrația publică își va face treaba asigurând infrastructură, să vedem ce fonduri reușim să găsim pentru pârtie, pentru parcul tematic, pentru ce mai este de făcut acolo. Dacă o să reușim să intrăm într-un parteneriat serios cu ministerul, am promisiunea că în 2 proiecte o să vină alături de noi.

Să ducem la nivel internațional Festivalul Usturoiului, să-l facem mai mare decât așa cum a fost început el de către structurile private, pe urmă dezvoltat un pic cu Consiliul Județean. Acum sper să-l introducem în programul național. Ceea ce îmi doresc foarte mult, dar aici trebuie să mă sfătuiesc cu primarii, după modelul de succes de anul trecut cu Ziua costumului popular de la Năsăud -  făcută un pic în pripă, în grabă -  dacă se angajează și toți primarii să ne sprijine, să îi aducem și pe cei de la Guinness Book, să adunăm vreo 10.000 de oameni acolo pe stadion, am putea marca chestia asta, pentru că vă spun lumea e încântată de-a dreptul. (...) Costumele noastre populare sunt spectaculoase”, a punctat preşedintele CJ BN.

***

         Altfel, la Berlin a fost gândit şi un parteneriat între Ambasada României şi două-trei consilii judeţene. „Avem acolo o clădire foarte frumoasă, spaţioasă, cu foarte multe utilităţi şi mă gândesc foarte serios să-i propun şi lui Zetea (n.n. – Gabriel Zetea, preşedinte CJ Maramureş) şi încă unui judeţ să facem un fel de colaborare cu Ambasada, cu prezentare şi din punct de vedere turistic şi al tradiţiilor, dar mai ales o misiune economică la ambasadă. O să am o discuţie du dl. Bar şi cu Asociaţia oamenilor de afaceri în următoarea perioadă şi mă gândesc dacă pentru la toamnă putem, de exemplu, pentru toţi ambasadorii de acolo, plus investitori, reprezentanţii Guvernului, să facem, o seară românească, să ducem nişte produse, iar a doua zi o misiune economică, cu oportunităţi de parteneriate, de afaceri, care să fie făcută cu sprijinul ambasadei, între oamenii de afaceri din judeţ şi cei germani”, a explicat Radu Moldovan, pe tema discuţiei cu E.S. Emil Hurezeanu

 

.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]