Radu Moldovan nu agreează o colaborare cu UDMR. Ioan Ţintean le-ar da nişte posturi de prefecţi în Secuime

Copreşedintele Uniunii Social Liberale Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, nu este de acord cu o colaborare guvernamentală cu UDMR, iar acest fapt va fi prezentat şi în Comitetul Executiv al PSD.

„Nu sunt de acord ca UDMR să fie într-o alianţă de guvernare. Colaborarea cu UDMR în Parlament este una corectă, dar cetăţenii ne-au dat o majoritate sănătoasă şi cred că va trebui să guvernăm fără UDMR. Cuvântul meu în Comitetul Executiv va fi împotriva unei astfel de alianţe”, a declarat Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Moldovan a punctat că o colaborare parlamentară cu UDMR i se pare corectă, în vederea revizuirii Constituţiei, a reorganizării administrative, dar nu la guvernare. Liderul social-democraţilor bistriţeni a precizat că a primit câteva zeci de telefoane de la cetăţeni prin care i s-a cerut să aibă o astfel de atitudine.

De cealaltă parte, deputatul Ioan Ţintean, copreşedinte USL BN, susţine că este pentru o colaborare cu UDMR, în unele judeţe unde maghiarii deţin majoritatea în mod decisiv.

„Cu siguranţă, dacă acolo ai prefect, subprefect sau alte instituţii cu înalt funcţionari publici este destul de greu să nu nominalizezi şi cetăţeni din etnia maghiară. Din momentul acela înseamnă că te afli într-o formă de colaborare guvernamentală cu ei. Poate că din acest motiv s-a gândit şi premierul că nu poate fi exclusivist în totalitate şi cred că pe aici se va reduce forma de colaborare cu UDMR. În ceea ce priveşte intrarea lor la guvernare, şi eu ca Radu Moldovan, în această etapă, sunt împotrivă a avea în Guvern şi UDMR”, a explicat Ţintean.

.

Comentarii

12/12/12 10:05
Carcotasul

Domnul Moldovan,
Domnul Ponta are dreptate. Haideti sa nu facem discriminare si sa cooperam cu ei, ca sunt totusi o minoritate substantiala in aceasta tara si nu trebuie sa-i izolam si sa-i marginalizam, desi, la modul cel mai sincer, ar trebui facut si acest lucru, pentru ca , desi sunt ordonati, curati, harnici si buni "muncitori"... este totusi o natie duplicitara, in sensul ca nu catadicsesc sa sara afara din barca ta, cand esti la necaz si tradarea este la ei acasa. Indelungul istoriei, am vazut ca de fiecare data cand este vorba de un "ciolan cu carne" ... ei nu se dau inapoi... dar insa, in momentul in care "carnea se termina"... ne lasa sa "lingem osul" ( sau ranile...) noi singuri... Niciodata, indelungul istoriei, nu au fost seriosi cu noi romanii si n-au fost la nivelul turcilor de exemplu, care desi ne-au asuprit si exploatat, s-au tinut de cuvint de fiecare data si ne-au aparat in fata dusmanilor. Ei insa... BA!
Poate ca atitudinea domnului Ponta, este un stimulent, sa-i facem si sa-i determinam, sa inteleaga ca in aceasta tara, trebuie sa fie ordine, liniste, disciplina si ca "pita calda-n imprumut se da"... cum spunea odata si odata domnul ex Cocis... fostul lor lider... judetean BN si care avea multa dreptate ...
Haideti sa nu facem ce a facut domnul presedinte Basescu si PDL-ul in general... ! Merita sa-i "testam"... dar fiti siguri, ca in momentul in care USL-ul va "pierde"... nu vor catadicsi sa "fuga" din nou, la alte aliante politice, care sa le favorizeze doleantele LOR si nu ale intregii natiuni romane ( din care si ei fac parte ) luate in ansamblu !
Eu le doresc tuturor maghiarilor din romania, sanatate, voie buna, putere de munca impreuna cu noi romanii laolalta... si fie ca bunul Dumnezeu, sa le deschida larg "capetele", mintile, inima si gandurile lor sa fie spre binele acestei tari, unde vor-nu vor... traim , muncim, ne ducem dorul si necazurile impreuna si sa inteleaga ca noi romanii nu suntem nici sovini, nici iredentisti... nici... nici... nici... si ca-i primim cu bratele larg deschise, dar sa fie si sa dea dovada de maturitate , de omenie, de seriozitate si buna convietuire ... , atata dorim !
Da, "NOI" consideram si suntem in acceptiunea domnului Tinteanu si a domnului presedinte (PSD) Ponta ! La modul cel mai sincer, niciodata n-am crezut ca domnul Ponta sa dea dovada de aceasta "intelepciune" si cred ca influienta bunicului domniei sale, care a fost preot in familia dumnealor... a avut o foarte buna si pozitiva influienta asupra dumnealui. Pentru asta, sincere felicitari si aprecieri de bine ! Dumnului presedinte Basescu, ii dorim ca Dumnezeu sa-i deschida "mintea" si sa fie intelept, macar de aceasta data si sa inteleaga ca mersul istoriei pentru noi romanii... in acest moment, asta este si ca dumnealui, este prea "mic"... in aceasta "natiune mare"... !
Cu sinceritate... unul dintre " Carcotasi" !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]