Alegeri la PSD B-N

Radu Moldovan, reconfirmat în funcţia de lider

Vineri seara a fost marcat ultimul moment în procesul de reorganizare al PSD Bistriţa-Năsăud. Aşa cum am fost obişnuiţi, şi la această bătălie finală s-au practicat jocurile de culise, dar cu toate acestea lupta a fost una dreaptă, iar câştigătorii au fost de necontestat. Lupta cea interesantă s-a dat pentru funcţia de secretar executiv, în cursă fiind înscrişi, fostul trezorier al organizaţiei judeţene, Dan Tanko, şi primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, care a deţinut şi în mandatul vechi, funcţia de secretar executiv.

În cele din urmă, Nicolae Moldovan a fost reconfirmat în funcţia de secretar executiv.

La Conferinţa de alegeri au participat 385 de delegaţi din toate organizaţiile PSD din judeţ. Şedinţa a fost prezidată chiar de preşedintele PSD Victor Ponta.

Înaintea alegerilor propriu-zise, invitaţii din partea celorlalte formaţiuni politice (PNL, PC, UDMR,PRM , PER, ASDRA, Partida Romilor ,,Pro Europa”) s-au întins la discuţii. De departe cel mai colorat discurs a fost cel al vicepreşedintelui PRM Ioan Aurel Rus. Au urmat, apoi discursurile social-democraţilor.

Radu Moldovan a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţii sale în fruntea organizaţiei judeţene a PSD B-N, precizînd că ,,odată cu alegerea lui Victor Ponta în funcţia de lider, s-au înscris în partid, 600 noi membri, care provin din mediul urban şi sunt foarte tineri”.

,,Am învăţat foarte multe în cei doi ani şi jumătate cât am fost lider. A fost o perioadă grea, dar şi o perioadă frumoasă. Suntem obligaţi să aducem încrederea în PSD, un partid care nu va mai face compromisuri”, a spus Radu Moldovan.

Primarul Bistriţei, preşedintele PSD Bistriţa, Ovidiu Creţu, a prezentat câteva din rezoluţiile propuse de organizaţia judeţeană a PSD B-N, dar i-a cerut lui Radu Moldovan să renunţe la clientelismul politic ce există în cadrul organizaţiei.

,,La Conferinţa de alegeri a PSD Bistriţa, după ce a votat Radu Moldovan, 30-35% din oameni au plecat din sală, odată cu el. Îi cer lui Radu Moldovan să renunţe la clientelismul care există în acest moment în PSD. Organizaţia judeţeană trebuie să meargă spre o democratizare”, a afirmat Ovidiu Creţu.

După cum reacţionau delegaţii, se vedea că aceştia nu-şi doresc decât să pună mâna pe buletinele de vot şi să voteze. Din momentul în care fusese desemnat să participe la alegeri, fiecare ştia ce decizie trebuie să ia, discursurile nu păreau a-i mai influenţa în vreun fel pe participanţi.

La vot lucrurile s-au tranşat destul de repede. La propunerea primarului comunei Coşbuc, Nicolae Anghel, de a se vota deschis, în mai puţin de un minut, Radu Moldovan a fost reconfirmat în funcţia de lider al organizaţiei judeţene a PSD B-N.

Structura organizatorică PSD B-N:

Preşedinte – Radu Moldovan

Secretar executiv – Nicolae Moldovan

Trezorier: Cristian Parasca

Vicepreşedinţi- Ovidiu Creţu; Roland Venig; Dan Moldovan; Dănuţ Prunea; Camelia Tabără; Romeo Florian; Ştefan Sângeorzan; Iustian Muntean; Doina Pană şi Daniel Suciu.

La Conferinţa de alegeri a PSD B-N au fost prezenţi liderul naţional Victor Ponta, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, senatorul Dan Şova, alături de o serie de parlamentari, primari şi preşedinţi de consilii judeţene din Regiunea Nord-Vest.

Reacţii după aflarea rezultatelor:

Victor Ponta-preşedinte PSD

,, Cel care iese preşedinte, dă de băut! (n.r.-râde) Îl apreciez şi îl consider pe Radu Moldovan, unul dintre prietenii mei apropiaţi şi vreau să îi urez succes şi să fiţi pregătiţi pentru lupta din 2012. La banii lui Ioan Oltean trebuie să contrapuneţi oameni foarte buni, proiecte foarte bune şi vreau să fiţi intransingenţi. Oltean, ca un traficant de droguri, după ce vă prinde într-un moment de slăbiciune nu vă va mai da drumul”.

Ioan Mircea Paşcu-europarlamentar PSD

,,Radu mănâncă aceeaşi pâine pe care am mâncat-o eu în 1996-2000. Acum avem mai multe lucruri în comun! Vreau să mulţumesc organizaţiei judeţene PSD B-N pentru munca depusă pentru cei 11europarlantari PSD de la Bruxelles”.

Dan Şova- senator PSD

,,Vreau ca Radu să mă invite mai des la Bistriţa, vreau să îi urez succes şi sper că în 2014, românii vor vota cu entuziasm şi îl vor vota pe cel mai tânăr preşedinte din istoria României, îl vor vota pe Victor Ponta!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5