Radu Moldovan şi Ovidiu Creţu conduc în sondajele PSD

Cu un an înainte de alegerile locale, social-democraţii şi-au măsurat „puterile” la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a efectuat, în cea de-a doua decadă a lunii ianuarie, un sondaj de opinie telefonic privire la opţiunile electoratului la nivelul judeţului, dar şi al municipiului Bistriţa, care îi poziţionează pe deputatul Radu Moldovan şi primarul Ovidiu Creţu în „poll-position”.

La nivelul judeţului, au fost chestionate 2794 persoane cu drept de vot, marja de eroare fiind de +/- fiind de 1,8%. Astfel, la Consiliul Judeţean, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, bistriţenii ar vota în proporţie de 30% cu Radu Moldovan, 21% din voturi i-ar reveni lui Liviu Rusu, în timp ce deputatul Ioan Ţintean are 19%. În ceea ce priveşte listele de consilieri judeţeni, PSD ar avea 46%, PD-L – 28%, PNL – 18%, PRM – 3% şi UDMR – 2%. Chestionarul a abordat şi tema alegerilor parlamentare, unde PSD este cotat cu 40%, PD-L – 25, PNL – 21%, PRM – 6% şi UDMR – 3%.

Pentru 81% dintre bistriţeni, direcţia pe care merge ţara este una greşită. 40% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitorul ţării, iar 40% rămân încă rezervaţi. În opinia locuitorilor judeţului, cea mai importantă problemă a localităţii vizează asfaltarea drumurilor, lipsa locurilor de muncă sau a infrastructurii de apă uzată.

La nivelul municipiului Bistriţa, eşantionul a cuprins doar 842 persoane, marja de eroare fiind de +/-3,4%. Social-democraţii nu au prezentat chiar toate datele relevate de sondajul de opinie. Totuşi, pentru Consiliul Local, 39% din voturi ar merge la PSD, 26% - PD-L, 24% - PNL. La alegerile parlamentare, în municipiul Bistriţa, PSD ar avea 38%, PNL – 26%, PD-L – 25%. În ceea ce-l priveşte pe Ovidiu Creţu, acesta ar mai fi votat de 54% dintre electorii respondenţi. Social-democraţii nu au vrut să precizeze care este scorul actual al adversarilor, menţionând doar că „domnul Botiş stă mult mai prost ca PD-L în municipiul Bistriţa”.

Altfel, locuitorii municipiului cred că principala problemă este aceeaşi lipsă a locurilor de muncă, dar, în proporţie de 61% cred că direcţia pe care merge dezvoltarea oraşului este una bună. Cele mai multe aprecieri din activitatea primarului Creţu le adună proiectele de asfaltare a străzilor, amenajarea sensurilor giratorii, aspectul general al oraşului şi renovarea Bisericii Evanghelice. Peste 60% dintre cei chestionaţi consideră că atât proiectului Centurii de Sud, cât şi amenajarea Wonderlandului sunt mai mult decât necesare.

În stabilirea candidaţilor finali, atât PNL cât şi PSD vor efectua sondaje de opinie încrucişate, pentru a fi nominalizat cel cu şansele cele mai mari de reuşită. Deputatul Radu Moldovan a susţinut că încă îşi doreşte funcţia de preşedinte CJ, pentru a face ceva pentru locuitorii judeţului. Primarul Ovidiu Creţu încă nu a luat o decizie finală.

.

Comentarii

14/02/11 17:56
Vizitator spectator

Este evident ca ori cei chestionati erau psd isti ori rspunsurile arata potrivit dorintelor celui care a comandat sondajul ori...eu m-am prostit ! Cred mai degraba ca ca m-am prostit eu,nici vorba ca psd ul sa se imbete cu apa chioara.....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]