Radu Moldovan: Sunt şanse mari ca PSD şi ACD să aibă liste comune la viitoarele alegeri

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, deputatul Emil Radu Moldovan, susţine că, în urma negocierilor care au loc în aceste zile, la Bucureşti, sunt şanse foarte mari ca PSD şi Alianţa de Centru Dreapta să aibă liste comune la alegerile locale, cel puţin în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean şi primăriile din municipiile reşedinţă de judeţ. Deputatul social-democrat a menţionat că deocamdată există doar discuţii de principiu între liderii PSD şi cei ai Alianţei de Centru Dreapta (PNL – PC), prioritară fiind elaborarea unei platforme comune a Opoziţiei, ca alternativă la actuala guvernare. „Este nevoie de o forţă politică care să dea o nouă perspectivă românilor”, a mai adăugat Radu Moldovan.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat, în urma unei întâlniri cu PNL şi PC, că, în opinia sa, se va găsi o soluţie foarte bună pentru candidaţi comuni la funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, aleşi pe criteriul sondajelor şi al persoanelor dorite de alegători. Ponta a recunoscut că mai sunt multe aspecte politice şi tehnice care trebuie puse la punct, însă ideea unui candidat unic „se conturează din ce în ce mai tare”. Ponta a mai declarat că, atât PSD, cât şi ACD îşi propun să formeze o platformă politică de stânga-dreapta „care să aibă ca obiectiv, pe termen foarte scurt, schimbarea Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, dar obiective pe termen lung – o guvernare bună, candidat la funcţia de preşedinte şi prim-ministru, un Guvern comun”.

Până la luarea unei decizii în acest sens, PSD îşi pregăteşte listele de candidaţi pentru alegerile locale, având drept termen sfârşitul lunii martie. Până atunci, social-democraţii bistriţeni urmează să-şi stabilească candidatul pentru funcţia de preşedinte CJ, pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, dar şi pentru cele trei oraşe şi 58 de comune. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, Radu Moldovan declara de ceva vreme că pentru cele 30 de districte electorale care corespund mandatelor din CJ vor fi nominalizaţi candidaţi, iar propulsarea acestora în forul legislativ se va face în funcţie de numărul de voturi, iar nu de poziţia pe listă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5