Raed Arafat, către salvatorii bistriţeni: Misiune uşoară! Să fiţi la aşteptările celor pe care îi serviţi!

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, la Lechinţa, că inaugurarea unui punct de lucru al pompierilor şi paramedicilor SMURD este un moment istoric pentru orice localitate.

„Cred că pentru orice localitate, astfel de situaţie cum e cea de astăzi e o zi istorică, pentru că a avea salvatorii în interiorul localităţii, care să fie foarte aproape de tine, e un lucru care garantează că vieţi care alte dăţi puteau fi pierdute pot fi salvate. Asistăm la al şaselea punct pornit în cadrul acestui an, în ţară, unde am extins activitatea pompierilor şi a SMURD-ului. Ultimul punct inaugurat a fost în judeţul Sălaj, la Sărmăşag şi această activitate va continua.

Peste tot am găsit soluţii ca să aducem salvatorii mai aproape de comunitate. Aici, soluţia a fost soluţia colaborării cu autorităţile locale, cu autorităţile judeţene,  ca să ajungem să avem într-adevăr dotarea necesară, personalul necesar şi locaţia unde să vă desfăşuraţi activitatea", a declarat dr. Raed Arafat.

Acesta a menţionat că activitatea IGSU face parte dintr-un sistem integrat, care este completat de Serviciul de Ambulanţă, de cei care lucrează în unităţile de primiri urgenţe, dar şi UPU şi care colaborează pe maşinile de terapie intensivă şi maie estransferula sigurat de elicopterele SMURD. Secretarul de stat Raed Arafat a remarcat, în context, şi proiectul depus de Consiliul Judeţean pentru acel heliport şi extinderea UPU.

„Instituţia pompierilor a suferit o transformare foarte mare, poate că este una dintre instituţiile care a suferit cea mai mare transformare în ultimii 27 ani. Dacă ne aducem aminte acum numai câţiva ani, eraţi numai pentru incendii şi eventual intervenţii la dezastre, nici măcar echipamente de descarcerare nu existau în ţară. Astăzi, reprezentanţi instituţia salvatorilor universali, care mergeţi la orice situaţie de urgenţă împreună cu instituţiile cu care colaboraţi.

Prezenţa dumneavostră în această zonă nu numai că scurtează timpul de reacţie, dar dă şansă vieţii în orice situaţie care poate să apară celor care au nevoie de dumneavoastră.

Vă doresc misiune uşoară, să nu fie nevoie de dumneavoastră, dar când este nevoie să fiţi la aşteptările celor pe care îi serviţi”, le-a urat Raed Arafat salvatorilor bistriţeni.  

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]