RAR eXpert – cea mai nouă activitate a Registrului Auto Român

Registrul Auto Român vă poate garanta că autovehiculul pe care vreți să îl cumpărați este în regulă, în sensul că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător!

 

Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu. O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Începând de astăzi la RAR Grivița (sediul central al instituției) puteți veni cu autovehiculul pe care intenționați să îl achiziționați pentru o verificare amănunțită. RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

Cristian BUCUR – director tehnic RAR

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină.”

Pentru serviciile de verificare RAR eXpert oferă clienților un raport de expertiză. Pentru a primi acest document, prezența mașinii la sediul RAR Grivița este necesară!

 

Cristian BUCUR - director tehnic RAR

„Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească.”

Și dacă tot ajungeți la RAR înainte de achiziția autovehiculului, inginerii noștri pot face și o evaluare din punct de vedere tehnic. Printre altele, această evaluare poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Pentru a beneficia de aceste servicii puteți face extrem de simplu programare la RAR, fie telefonic în „call center” la numărul 021/9672, fie pe site-ul nostru www.rarom.ro, unde trebuie să dați clik pe butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină a site-ului. 

 

Biroul de presă

Registrul Auto Român

 

 

 

Comentarii

20/05/22 11:50
Gica Contra

In mod normal ar trebui ca fiecare autovehicul, sa fie inscris la un anume autoservice autorizat, care sa-i faca ( dupa inmatriculare ) o CARTE SERVICE , unde la fiecare inspectie, fiecare reparatie ori interventie, service sa confirme kilometri si interventia mecanica efectuata, precum si " codul profesional " al mecanicului , care sa poarte raspunderea lucrarilor auto efectuate . Totodata, nici o masina sa nu poata fi vanduta ( instrainata ) fara aceasta CARTE SERVICE, impreuna cu celelalte documente ale masinii. In acest fel, cumparatorul poate avea garantia ca nu cumpara o masina masluita fel si chip . Cine nu are o astfel de " carte service "... sa prezinte mai intai masina ptr "expertizare auto "... sa obtina alta carte daca si-a distrus-o, ori a pierdut-o... vanzarea-cumpararea sa nu poata avea loc si sa nu fie legala . Politrucii nostri ar putea initia modificarea normelor RAR ... pe aceasta tema .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5