Rareş Buhai, medaliat cu aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz - la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

          Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga" din Timişoara, laureat cu aur şi la ediţia de anul trecut, respectiv Rareş-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. 

          Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj (judeţul Timiş).

          La a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

          Elevii români revin în ţară astăzi, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

***

          Rareş Buhai s-a calificat, sub îndrumarea profesorului Gălăţan Constantin, în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Taipei/ Taiwan, în iulie 2014.

          Rareş Buhai confirmă parcursul extraordinar pe care îl are în acest domeniu. Într-un interviu acordat ziarului nostru, Rareş spunea că se va pregăti şi mai mult “pentru rezultate frumoase pentru România”. “Orice vis pe care l-am avut la informatică s-a împlinit”, spunea el.

Bistriţeanul are deja în palmares şi o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, medalia de aur absolut la Olimpiada Balcanică de Informatică din Belgrad, medalia de aur absolut la Olimpiada Pluridisciplinară din Rusia. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]