Răsunetul, partener media exclusiv al Concursului RRI “Vacanţă în Bistriţa-Năsăud”. Vezi cu ce gânduri vine în judeţ chinezul Liu Fajian, câştigătorul concursului

Alecu Marciuc & Razvan Emilescu, Radio România Internaţional

Radio România Internaţional şi-a desemnat câştigătorii la concursul de cultură generală “Vacanţă în Bistriţa-Năsăud”. S-au primit 352 de răspunsuri corecte şi complete Marele Premiu fiind o excursie de 8 zile (7 nopţi) cu pensiune completă, în perioada 15-30 septembrie 2016, pentru 2 ascultători RRI, în judeţul Bistriţa-Năsăud, mai precis în municipiul Bistriţa, la Piatra Fântânele (Hotel Castel Dracula) şi la Colibiţa, cea mai ozonată zonă din Romania, cu aerul cel mai pur. Concursul a fost sponsorizat de Hotel Castel Dracula, din Piatra Fântânele, Hotel Coroana de Aur, din Bistriţa, şi Fisherman’s Resort, din Colibiţa şi sprijinit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa, Protopopiatul Ortodox Român Năsăud, Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Bistriţa, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz Băi, Fundaţia Culturală „Societatea de Concerte“ Bistriţa şi de ziarul „Răsunetul”. Întrebările au fost destul de simple: Care este reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud? Cum se numeşte lacul de acumulare artifical pe malul căruia se află pensiunea unde vor fi găzduiţi câştigătorii concursului? Ce personaj celebru, de roman şi film, îşi leagă numele de Bistriţa-Năsăud?
Cele 40 de Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet (puteţi alege, pe specific): Vitaliy Yefimenko şi Marina Kvetko, din Belarus, care au scris Secţiei Române în limba română, Dieter Langguth, din Germania, Yasmany Machado McCarthy, din Cuba, Juan Franco Crespo, din Spania, Paulo Roberto Angélico şi soţia sa Elizabeth Krause din Brazilia, Salim Sabah Al-Saray, din Irak, Sami Ahmad Mosad, Egipt, Jamilla Bekkai, din Maroc, care a scris Secţiei Franceze, Nikolai Larin şi Ivan Lebedev, ambii din Rusia, Jin Tao, Wu Xuan, Ji Yuan, Kevin Zhao, Gong Yudie şi Jiang Tao, toţi 6 din China, Ileana Petitti, Sara Souberan, Roberto Carrus, Diego Sinis, Bruno Feruda şi Cesare Cadeddu, toţi 6 din Italia, Keith Simmonds, din Franţa, ascultător al programelor în engleză, Roberta Selesky, Pruit Hall şi Lee Ri, toţi 3 din SUA, Henk Poortvliet, respectiv Maria şi Robert Ackx, toţi din Olanda, C.O. Agboola, din Nigeria, Satyaki Sarkar, Mitul Kansal, Hebarani Sarkar, Muhammad Najim şi S.B. Sharma, toţi 5 din India, Brian Kendall şi Grant Skinner, ambii din Marea Britanie, Amir Jameel şi Javed Iqbal, ambii din Pakistan, Thein Soe, din Malaezia, şi Bezazel Ferhat, din Algeria, care a scris Secţiei Engleze.
Vitaliy Yefimenko şi Marina Kvetko, din Belarus, ne scriau, în limba română, între altele: „Cerem scuze pentru limbă română foarte săracă: din păcate, încă nu putem stăpâni limba aceasta frumoasă la nivelul corespunzător, la nivelul serios. (...) Participarea la concursuri, desfăşurare de către Radio România Internaţional, ne va ajuta să cunoaştem mai bine nu numai numeroase puncte de atracţie din România, dar şi limba ei”. Yasmany Machado McCarthy, din Cuba, argumenta: „Am dorit să particip în acest concurs deoarece mă interesează să aflu cât mai multe lucruri despre România. Cu mulţi ani în urmă am urmărit la televizor un serial inspirat din viaţa contelui Dracula, acest lucru m-a determinat să caut mai multe informaţii pe Internet, aici, în Cuba. În plus, activitatea mea profesională se desfăşoară în sectorul cultural, fiind licenţiat în comunicare socială. Pe lângă acestea, sunt ascultător al RRI, aflat între cele trei posturi de radio favorite de pe lista mea, pentru că este o sursă de informaţii de încredere despre România şi despre zona euro. Daca n-ar exista RRI şi transmisiunile sale pe unde scurte, aici în Cuba ar fi imposibil să avem acces la aceste informaţii”.
Jamilla Bekkai, din Maroc, argumenta: „Sunt o ascultătoare fidelă a RRI de mulţi ani. Emisiunile voastre mă interesează şi mă vor interesa mereu pentru diversitatea lor, pentru că sunt bogate în informaţii şi instructive şi pentru relaţia apropiată dintre animatori şi ascultătorii lor, al căror număr creşte constant. Ascultând RRI, postul meu preferat, sunt sigură că voi primi de fiecare dată informaţii actuale despre România şi despre restul lumii. Sunt fericită că am avut ocazia să fiu invitata RRI pentru a petrece un sejur pasionant în România, care îmi va rămâne mereu întipărit în memorie. Îi invit pe toţi ascultătorii RRI doritori să descopere această ţară minunată să participe în forţă, cu speranţa că vor câştiga Marele Premiu – o călătorie în România. Este o ţară pe care trebuie neapărat să o viziteze”. Jin Tao, din China, ne scria: „Asia şi Europa, deşi la mii de kilometri distanţă, se întâlnesc în văzduh. Dunărea şi Fluviul Galben se privesc unul pe celălalt de la depărtare, iar eu admir ceţurile din zori şi negura serii. Opt zile hoinar şi îmi simt sufletul îmbogăţit, mai învăţat şi sănătos totodată. Întors în patrie cu inima plină de iubire prietenească, urez Chinei şi României frăţie îndelungată”.
Cele 10 Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor (puteţi alege, pe specific): Rodica Iancu, din România, Volker Schmidt, din Germania, David Iurescia, din Argentina, Adervall Lima Gómez, din Brazilia, Abdel Naser Mohamed Rashad Kamil, Egipt, Gilbert Dupont, din Franţa, Viktor Varzin, din Rusia, Cui Wenbai, din China, Massimo de Muro, din Italia, şi Jaroslaw Jedrzejczak, din Polonia.
David Iurescia din Argentina, argumenta clar şi precis: „Ascult Radio Romania Internaţional de mulţi ani. Este cea mai potrivită modalitate de a cunoaşte actualitatea şi cultura română. În toţi aceşti ani am învăţat foarte multe lucruri despre ţară, iar prin intermediul programelor plăcute şi al concursurilor pe care le organizaţi am ajuns să cunosc una câte una regiunile ţării şi atracţiile turistice pe care le oferă acestea. Cum spune unul dintre realizatorii postului ”.
Rodica Iancu, din România, a scris, între altele: “Vă urmăresc în mediul online cu plăcere, aşa pot afla cum este văzută România peste hotare. În ceea ce priveşte concursul, particip pentru că îmi plac competiţiile, îmi dau ocazia să mă documentez despre o anumită zonă a ţării şi, de ce nu, poate să şi vizitez acele locuri de poveste, cum este Colibiţa. Despre zona Lacului Colibiţa am auzit că este cea mai ozonată zonă din Romania, cu aerul cel mai pur”.
10 Premii II au revenit următorilor (puteţi alege, pe specific): Olexandr Kozlenko, din Ucraina, Milica Vukobrat, din Serbia, care a scris Secţiei Române, Simon Wendl, Germania, Robinson Mosquera García, din Columbia, Abdelillah Izzou, din Maroc, Joël Lintz, din Franţa, Valeri Rubin, din Canada, care a scris Secţiei Ruse, Xue Fei, din China, Martina Straccini, din Italia, şi Arne Timm, din Estonia, care a scris Secţiei Engleze.
Cele 10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi (puteţi alege, pe specific): Constantin Criţkii, din Republica Moldova, care a scris Secţiei Ucrainene, Amela Omerspahic, din Bosnia şi Herţegovina, ascultătoare a programelor în sârbă, conaţionala noastră Ligia Someşan, din Spania, Horst Qiutzau, din Austria, Antonio-Ángel Morilla Ríos, din Spania, Mouad Belgrid, din Maroc, Jean-Michel Aubier, Franţa, Nikolai Loghinov, din Rusia, Roberta Nuvoli, din Italia, şi Palash Chowdhury, Bangladesh. Conaţionala noastră Ligia Someşan, din Spania, a transmis următorul mesaj: “Sunt româncă şi mă încântă să revin în ţară, ori de câte ori am ocazia. Chiar dacă în fiecare an revin acasă cel puţin o dată, mi-ar face plăcere să revăd colţişorul de rai din Bistriţa, în special Munţii Călimani”.
Horst Qiutzau, din Austria, a argumentat: “Ascult RRI pe unde scurte pentru că sunt interesat de tot ceea ce ţine de România. Am o relaţie specială cu România, deoarece este o ţară de limbă latină şi este ţara mea preferată. Învăţ ca autodidact limba română, care îmi place foarte mult, ceea ce nu este greu, pentru că eu sunt german cu origini spaniole“.
Vechiul nostru ascultător Jean-Michel Aubier, din Franţa, ne-a scris: ”Acest concurs m-a interesat mai mult decât altele, în special pentru că Bistriţa se află în inima unei regiuni unde văile alternează cu munţii şi unde pădurile sunt foarte bogate – pare a fi un adevărat paradis pentru amatorii de excursii pe munte, iar eu sunt unul dintre ei. Să petrec câteva zile aici ar fi foarte odihnitor, în comparaţie cu turismul de masă. Apoi, simpla evocare a cuvântului «Transivania» îmi dă fiori, căci este ţinutul misterios al contelui Dracula. Dar este şi regiunea traversată în repetate rânduri de Tin-Tin, faimosul reporter belgian din BD-uri. De asemenea, fiind un european convins, este de la sine înţeles că sunt şi un ascultător al RRI. România este ţara cea mai eurofilă din UE. În acelaşi timp, este şi o ţară incontestabil francofilă. Dar sunt şi alte motive pentru care ascult RRI pe Internet. Mă interesează mult geopolitica şi în acest domeniu RRI este pentru mine o sursă de informare foarte importantă”.
A participat la concurs, a răspuns corect şi a câştigat o excursie de 8 zile, cu cazare 7 nopţi, cu pensiune completă, în perioada 15-30 septembrie 2016, în judeţul Bistriţa-Năsăud, ascultătorul RRI Liu Fajian, 50 de ani, manager de firmă, din Shenzen, China. El va veni în România împreună cu soţia sa. Felicitări şi vă aşteptăm în România în septembrie!
Marele câştigător, Liu Fajian, argumenta participarea la concurs: „Am fost fermecat de frumuseţea munţilor şi râurilor din România! Dunărea cea albastră, Carpaţii maiestuoşi şi Marea Neagră, atât de splendidă, sunt cele trei mari comori ale României. Lanţul carpatic, numit şi coloana vertebrală a ţării, se întinde pe mai bine de 40% din teritoriul României. Frumuseţe, maiestuozitate, mister! Mai este şi cădura, onestitatea, felul prietenos de a fi al românilor. Toate acestea, în ochii mei, înseamnă plăcerea deplină de a vedea o ţară atât de diferită. De când China şi România au stabilit relaţii diplomatice pe 5 octombrie 1949, cele două ţări au menţinut fără întrerupere relaţii de colaborare prieteneşti. Eu sper ca prietenia dintre cele două popoare, român şi chinez, să dureze veşnic!”
Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă în lunile următoare! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansa şi aţi răspuns la concursul RRI consacrat Bistriţei-Năsăud şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5