Rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a coborât la 2,91%

Rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud, la sfârşitul lunii martie 2018, avea o valoare de 2,91%, mai mică cu 0,16 puncte procentuale decât cea din luna februarie 2018. Potrivit directorului executiv Otilia Râpan de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, din totalul de 3844 şomeri înregistraţi în luna martie, 1822 sunt şomeri indemnizaţi, iar 2022 sunt şomeri neindemnizaţi. Numărul de şomeri care provin din sectorul privat este de 3802 persoane.

“Faţă de luna februarie 2018, când în baza de date a AJOFM  Bistriţa – Năsăud existau 1964 şomeri indemnizaţi iar rata şomajului era de 3,07%, numărul de şomeri indemnizaţi a scăzut cu 142 persoane, datorită încadrării în muncă a acestora.

         Comparativ cu perioada similară a anului trecut (rata şomajului în luna marie 2017 de 3,71%), în judeţul Bistriţa - Năsăud rata şomajului a scăzut cu 0,8 pp, iar numărul de şomeri indemnizaţi a scăzut cu 578 persoane”, precizează directorul executiv al AJOFM BN.

De săptămâna viitoare, prin Centrul de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud se vor derula două programe de formare profesională, şi anume pentru specialist în domeniul sănătăţii şi securitătii în muncă şi inspector/referent resurse umane. Aceste programe se organizează gratuit pentru şomerii aflaţi în baza de date a AJOFM  Bistriţa – Năsăud.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]