Rata şomajului, în creştere spre 3,96%

*Alţi 187 bistriţeni sunt “ocupaţi” cu şomajul

La finele lunii iulie, rata şomajului din Bistriţa-Năsăud a ajuns la 3,96% în creştere cu 0,14 puncte procentuale. Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, luna trecută, au intrat “în şomaj” un număr de 187 bistriţeni, astfel că, în prezent, în registrele AJOFM Bistriţa-Năsăud figurează 5.367 şomeri. În judeţul nostru, 3143 şomeri beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar 2224 sunt neindemnizaţi.

La nivel naţional, rata şomajului este de 4,77 procente, cele mai mari valori ale acestui indice fiind în Vaslui (8,95%), Teleorman (8,68%), Dolj (8,36%) sau Mehedinţi (8,32%). Nivelul minim al ratei şomajului în luna iulie, de 1,75%, se înregistrează în judeţul Timiş. Judeţul Ilfov şi municipiul Bucureştiu se menţin la o valoare a ratei şomajului de aproximativ 2 procente. Dacă ar fi să luăm în calcul doar rata şomajului – care ne poziţionează pe un onorabil loc nouă – am spune că trăim bine. Când ne raportăm la salarii medii, pensii şi alte cele, suntem la coada clasamentului.

În această perioadă, bistriţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cu studii superioare, medii sau necalificaţi, au la dispoziţie 184 posturi vacante oferite de angajatori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]