Telciu – o comună europeană, modernizată cu un primar destoinic şi ambiţios – Sever Mureşan

Recepţie la terminarea lucrărilor pentru o investiţie de 1,5 milioane euro (Măsura 125C)

O frumoasă, reprezentativă şi importantă comună din judeţul nostru, Telciu, cu oameni harnici, gospodari şi doritori de modernizare şi înfrumuseţare, este un punct de reper şi comparaţie, prin multitudinea şi importanţa investiţiilor finalizate în ultima perioadă de timp, din fonduri europene, datorită întocmirii de proiecte performante şi eligibile, care au transformat localitatea într-o locaţie căutată de mulţi cetăţeni, inclusiv oameni de afaceri, dar şi de numeroşi turişti pentru zona geografică deosebită, pe care se întinde localitatea.
Toate aceste mari şi benefice schimbări şi transformări nu se puteau realiza fără un management performant şi ambiţios din partea edilului localităţii şi gospodarului numărul unu – primarul Sever Mureşan - care, împreună cu echipa din Primăria Telciu şi Consiliul Local Telciu, s-au dedicat, trup şi suflet, să implementeze în teren importante şi semnificative proiecte.

Recepţie la reabilitare drumuri forestiere, pe Măsura 125 C

Un important act, în panoplia acestor activităţi demarate pe Măsura 125C, s-a consumat în data de 5 decembrie, începând cu ora 12.00, când factorii responsabili, respectiv, constructorul şi beneficiarul – Primăria Telciu – au făcut recepţia la drumurile forestiere reabilitate pe o lungime de 14 km, în totalitate, din care 3 km asfaltaţi şi 11 km reabilitaţi cu piatră spartă.
La acest important eveniment au onorat cu prezenţa deputatul Ioan Oltean – preşedinte Filiala Judeţeană PDL B-N, vicepreşedintele Consiliului Judeţean B-N – Alexandru Pugna, Dorin Popescu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean B-N, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Inspecţia în Construcţii, reprezentanţii Primăriei Telciu, reprezentanţii constructorilor, fostul vicepreşedinte al C.J. B-N – Mihai Luca Iancu, mass-media şi alţi invitaţi.
Primarul comunei Telciu - Sever Mureşan şi constructorul au condus invitaţii pe traseul sat Telcişor, unde s-a recepţionat 3 km de drum forestier reabilitat, din care 2 km sunt acoperiţi cu asfalt, iar 1 km a fost reabilitat cu piatră spartă.
Traseul următor, luat în vizorul recepţionării de către beneficiar, a fost tronsonul de drum de pe Valea Fiadului, sat Fiad, în lungime de 11 km, din care 1 km este asfaltat şi 10 km sunt amenajaţi şi reabilitaţi cu piatră spartă.
Proiectul pentru aceste drumuri forestiere a fost depus în anul 2010, aprobat în 2011, iar lucrările au început în anul 2012. Au participat şi susţinut acest proiect, fiind şi coautori – Mihai Iancu Luca, fost vicepreşedinte C.J.B-N şi deputatul Ioan Oltean.

Opinii ale oficialităţilor şi ale primarului

Deputatul Ioan Oltean a punctat, cu argumente şi obiectivitate, valoarea şi importanţa realizării proiectului: „Este un proiect necesar, vine în întâmpinarea necesităţilor oamenilor din această zonă şi nu numai, va duce la dezvoltarea turismului, un proiect în care m-am implicat pentru a se realiza şi a creşte potenţialul zonei.
Avem un primar dinamic, gospodar, un om care se mulează pe situaţie şi sperăm să mai realizeze lucruri frumoase. Îl felicit şi-i doresc să modernizeze comuna în continuare”.
Vicepreşedintele C.J.B-N, Alexandru Pugna, a precizat: „Este o mare şi frumoasă realizare, totul este executat bine, iar beneficiul este al locuitorilor şi a judeţului prin dezvoltarea turismului. Felicit pe dl. primar şi constructorul”.
Vicepreşedintele C.J. B-N, Dorin Popescu, a opinat: „Este un proiect bine implementat, cu realizări benefice pentru locuitori, am constatat că sunt executate lucrări de calitate. Trebuie să ne modernizăm şi să accesăm cât mai mulţi bani europeni”.
Primarul comunei Telciu, Sever Mureşan, a „comentat” evenimentul: „Sunt mulţumit de realizări, de calitatea execuţiei, dar avem în comuna Telciu peste 130 drumuri forestiere, pe care nu le putem reabilita în totalitate deoarece se poate accesa numai un singur proiect pe comună din fonduri europene, conform normelor, noi l-am accesat la valoarea maximă de 1,5 milioane euro.
Am constituit o asociaţie cu cei din comunele Runcu Salvei şi Zagra, reuşind să mai atragem bani europeni, din care s-au reabilitat 11 km de drumuri forestiere, 1,5 km fiind asfaltaţi, iar pe restul de 9,5 km a fost pusă piatră spartă. S-a refăcut şi un pod calamitat, în totalitate, pe o lungime de 10 m.
Toate asfaltările s-au realizat în zonele mai populate, unde drumurile forestiere s-au intersectat cu drumurile comunale sau Drumul Naţional 17C.
Avem o mare dorinţă de neîmplinire, deoarece este necesară introducerea curentului electric în satul Fiad, poate ne sprijină şi societatea „Electrica” sau factorii diriguitori. Vom încerca, în perioada 2014-2020, să accesăm bani europeni dacă vor fi destinaţi pentru aşa ceva. Ar creşte potenţialul turistic şi economic al zonei, iar drumul duce până la poalele Ţibleşului, putând face legătura cu cei din comuna Zagra sau comuna Dragomireşti din judeţul Maramureş”.
A fost o activitate deosebită, benefică, iar dictonul că „Omul sfinţeşte locul” este valabil şi la Telciu. Destinele localităţii se află pe mâini bune. Felicitări primarului, celor din Primărie şi Consiliului Local Telciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5