Rectificare bugetară dezbătută în Consiliul Local Năsăud

Legislativul local a aprobat rectificarea bugetului Consiliului Local, pe 2014, prin suplimentarea acestuia, cu suma de 94 mii lei la partea de „Venituri”, totalul bugetului ajungând la suma de 20.559 mii lei.
Repartizarea acestei rectificări a adus şi dispute în şedinţa CL, deoarece unii dintre consilieri doreau o anume destinaţie a banilor în timp ce altă parte dintre ei şi primarul vroiau o altă întrebuinţare.
Astfel, consilierul Niculai Găitan a solicitat ca acei 90.000 lei ce urmează a fi folosiţi pentru mobilierul şi sonorizarea sălii de şedinţe să fie utilizaţi pentru refacerea parcului de joacă pentru copii. Drept răspuns, primarul Mircea Romocea îi asigură pe cei din legislativul local că „oricum parcul de joacă pentru copii urmează a fi finalizat până la sfârşitul lunii octombrie, amintind că edificiul Primăriei este reabilitate în proporţie de 95% şi ar fi păcat ca aceasta să nu fie reamenajată în totalitate, finalizându-se măcar interiorul, iar exteriorul putând fi făcut şi în anul următor. Lucrările parcului urmează a fi finalizate, mai ales acum, în urma unei revizuiri a valorii totale privitoare la construcţia acestuia, cheltuielile au scăzut de la 556.000 lei la 387.000 lei”, a precizat primarul Mircea Romocea.
Şi consilierul Ovidiu Maghiar este de părere că, totuşi, suma de 90.000 lei este prea mare pentru a o investi în dotarea sălii de şedinţe, aceasta nefiind o urgenţă. Primarul intervine şi-i răspunde că „sala de şedinţe are nevoie de mobilier nou, iar sistemul de sonorizare costă 16.000 euro, aceasta fiind cea mai bună ofertă”.
Susţin afirmaţia lui Maghiar şi consilierii Viorel Naşcu şi Ioan Botan, aceştia spunând că se poate găsi o alocare mai bună a acestor bani decât să fie folosiţi pentru finalizarea primăriei.
Supus aprobării, amendamentul a fost votat de către legislativ, cu 8 voturi la 7, iar proiectul a fost adoptat cu 14 voturi „pentru”, în final.

Sala de sport, administrată de Colegiul Economic, utilizată doar de economişti

Consilierul Viorel Naşcu a iniţiat un PH privind utilizarea în comun a sălii de sport administrată de Colegiul Economic, împreună cu Colegiul Naţional „George Coşbuc”. În urma dezbaterilor şi a susţinerii utilizării doar de cei care o administrează făcută de către directorul Colegiului Economic, prof. Dorel Bidică, proiectul de hotărâre a fost respins cu 6 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „nule”.
......................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5