Recurs la memorie sau nevoia de simplificare…

*Text scris în 30 iunie 2011. Alte vremuri, alte personaje. Pe atunci, domnul Andrei Rusu era viceprimar PNL şi îşi juca cartea. Acum este director SC LDP SA (Lucrări, Drumuri şi Poduri) şi îşi joacă cartea. Acum sunt alţi consilieri. Vezi PNL, PP-DD, PER. Mandatul acesta nu s-a remarcat până acum cu nimic în plus, dimpotrivă, aş spune. În rest, toate-s vechi şi nouă toate. Opiniile mele rămân aceleaşi. În 30 iunie 2011, proiectul Wonderland. În 18 aprilie 2013, tot Wonderland, respectiv alocarea a 18 milioane de lei pentru amenajarea pârtiei de schi. Totul a plecat de la împrumutul de 40 de milioane de lei, împrumut aprobat anul trecut în Consiliul Local, bani pe care municipalitatea intenţionează să-i folosească pentru diverse investiţii. Discuţiile s-au aprins de la suma de 18 milioane de lei ce urmează a fi alocată pentru amenajarea pârtiei de schi. Consilierii PDL au propus ca banii să meargă spre infrastructură, fostul consilier PNL Andrei Rusu a propus reducerea împrumutului la 22 de milioane etc… În cele din urmă, împrumutul a rămas la valoarea de 40 de milioane de lei - 18 milioane pentru pârtia de schi.

Din păcate oamenii obişnuiţi, cetăţenii de rând, pe care dragii noştri consilieri locali îi invocă cu atâta patos şi dramatism ieftin, în şedinţele de Consiliu Local, mai ales când e prezentă presa, nu înţeleg mai nimic şi nici nu sunt foarte interesaţi cum se iau deciziile în Consiliul Local, cum stă treaba cu bugetul local, fondurile europene etc.

Ei aşteaptă de cele mai multe ori rezultate concrete, şi dacă rezultatul nu este pe măsura aşteptărilor, de abia atunci reacţionează, din păcate prea tardiv, şi reacţionează de cele mai multe ori, la modul habarnist… Şi nu e musai vina lor. E şi vina consilierilor municipali, care îi manipulează politic, şi din nefericire, avem şi mulţi consilieri municipali habarnişti. Foarte puţini au proprietatea termenilor. În rest, foarte mulţi consilieri care îşi dau cu părerea, foarte mulţi. Şi ne mai plângem că nu se realizează nimic în Bistriţa asta, nu tu fântâni arteziene, nu tu, Wonderland, nu tu, pârtii de schi.

Şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Bistriţa a fost un exemplu perfect de manipulare politică cu bună ştiinţă, mai ales la proiectul de hotărâre ce viza amenajarea unei pârtii de schi în Wonderland.

Pseudo colegi de alianţă

Poate pentru unii o fi vreo surpriză, pentru mine deloc, ţinând cont de conferinţa de presă de joi a PNL, liberalii i-au întors-o de data asta, primarului Ovidiu Creţu, a fost un soi de ,,cui pe cui se scoate”, şi au reacţionat mişeleşte golăneşte, în orice caz, nu ca într-o alianţă, parteneriat, cum vor ei să îşi spună. Argumentele viceprimarului PNL Andrei Rusu, ba că nu sunt suficient de fundamentate costurile economice prevăzute în studiul de fezabilitate, ba că nu se fac scenarii economice în diferite faze, ba că trebuie amânat proiectul de hotărâre şi refăcut studiul de fezabilitate, nu stau în picioare. Sunt convinsă că şi domnul viceprimar Andrei Rusu ştie acest lucru, dar primează argumentele politice… Dacă tot îl roade grija costurilor economice, banilor investiţi, mai bine şi-ar aminti că multe dintre fondurile alocate nu sunt în concordanţă cu nevoile reale ale unei municipiu retrograd. Dincolo de pretextul fondurilor, eu cred că este doar interes electoral.

Când Andrei Rusu a fost mandatat să preia fotoliul de viceprimar, s-a mizat pe faptul, că prin poziţionarea acestuia în vecinătatea primarului PSD Ovidiu Creţu, prin niscai opoziţie, lovituri sub centură, unii bistriţeni vor rezona la aceste strategii liberale, şi în sondajele USL, chiar dacă actualul edil PSD Ovidiu Creţu este cotat cu cele mai mare şanse, un pic de notorietate pentru liberalul Andrei Rusu nu dăunează…Uite că unii gândesc pe termen lung…

Nimic important

În ceea ce priveşte opoziţia consilierilor municipali PDL era de aşteptat. Doar Wonderlandul reprezintă subiectul lor favorit când vine vorba să ne legăm de primarul Ovidiu Creţu. Şedinţa de CL de joi, 30 iunie, a fost una agasantă, sufocantă, pentru tine, ca şi simplu cetăţean, înainte de a fi gazetar … Mi-a fost jenă de lipsa de jenă a unor consilieri locali, unii dintre ei, în particular, oameni cu nişte cărţi citite, înţeleg şi raţiunile politice, până într-un punct… Nu ne mai invocaţi pe noi cetăţenii, tinerii, că habar nu aveţi ce ne dorim de la oraşul nostru. Final pe termen lung… Poate doriţi să aflaţi că cei mai mulţi ne dorim un Wonderland că-l face Ovidiu Creţu, Andrei Rusu, Ioan Turc, şi exemplele sau fabulaţiile pot continua, dar ne dorim un Wonderland. Încă o dată, singura salvare vine din solidaritate, capitol la care, noi, cetăţenii, stăm foarte prost. Iar ei, consilierii municipali, în funcţie de interese, stau foarte bine. Pe termen lung noi vom fi din ce în ce mai delăsători, iar ei din ce în ce mai iresponsabili.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]