Reflecţii liberale pe marginea crizei economice

„Au început să apară tot felul de zvonuri, şi în perioade de crize, zvonul este cel mai mare pericol. E adevărat, există elemente ale crizei în zona industrială a Bistriţei, dar aceste efecte nu sunt de natură să pună în pericol, echilibrul economic al municipiului Bistriţa”, a declarat deputatul PNL Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă. Un politician cu fler ştie că oamenii de rând, electoratul, are nevoie de siguranţă, chiar dacă nu în toate cazurile, această securitate economică are acoperire în concret. Pentru a pune capăt zvonurilor apărute în ultimul timp, candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 1, Ioan Turc, a avut mai multe discuţii cu managerii unor importante firme din zona industrială a Bistriţei.

„E clar că există probleme, dar nu este cazul să ne îngrijorăm (…)La TERAPLAST există o diminuare a cererii pe piaţă în luna octombrie, faţă de anul trecut, dar per total, producţia din acest an va fi mai mare. La COMELF, situaţia nu este neapărat dificilă. Sunt societăţi din Italia care au renunţat la contracte, dar în acest moment Comelful poartă discuţii de contractare cu Siemens. La IPROEB, situaţia economică este mai slabă decât anul trecut, probabil cauzată de întârzierea onorării cecurilor de circa 3 milioane de euro, lunar. Pe fond, societate lucrează în profit, şi nu sunt motive de îngrijorare. La ROMBAT, nici vorbă de criză economică. La MIRO, producţia industrială este mai mare cu 20% faţă de anul trecut, iar la RAAL, valoarea producţiei este egală cu cea din anul trecut”, susţine deputatul PNL, Ioan Turc.

Din discuţiile purtate cu colegii liberali, Turc a precizat că, în cadrul Comisiei Europene s-a pus problema creării unui fond de 30 de milioane de euro, fond necesar firmelor mici şi mijlocii, cele mai afectate de criza creditelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]