“REGELE BRAZILOR” LA A 11-A EDIŢIE INTERNAŢIONALĂ

Început acum mai bine de patru decenii, sub forma unui concurs judeţean al soliştilor de muzică populară, desfăşurat la umbra „Regelui Brazilor” din trecătoarea Bârgăului, arbore monument al naturii, denumit şi „Molidul Candelabru”, răpus în 1977 de o violentă furtună, festivalul folcloric a fost reluat în august 2001, în străvechea „Piaţă Capitală”, azi „Parcul cu castani”, din Prundu Bârgăului, cu participarea unor ansambluri şi din alte ţări, ajungând în acest an la cea de a 11-a ediţie internaţională.

Festivalul din acest an este organizat de Primăria şi Consiliul Local Prundu Bârgăului, în colaborare cu Centrul Judeţean de Cultură Bistriţa – Năsăud şi se va desfăşura în perioada 14-16 august 2011, cu participarea unor ansambluri artistice din străinătate: Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Israel, precum şi din ţară: „Poieniţa”, Poiana Stampei, „Păuniţa”, Sângeorz Băi, Fanfara din Lechinţa, „Flori Bârgăuane”, Josenii Bârgăului, „Bârgăul” şi „Plaiurile Bârgăului”, din localitate, iar ca invitaţi, membrii formaţiei „Sincron” din Bistriţa.

Manifestarea va începe luni 15 august 2011, la ora 12,30, cu Parada Portului Popular, al tuturor formaţiilor participante şi a fanfarei, pe traseul RAAL – Piaţa Capitală, programul urmând a se desfăşura pe scena Căminului Cultural din Parcul cu castani.

În deschiderea oficială a festivalului, primarul Ilie Avram va înmâna două certificate cu „Titlu de Cetăţean de Onoare al comunei Prundu Bârgăului” şi diplome aniversare, de excelenţă şi apreciere, pentru merite în activitatea culturală. Va urma trecerea în revistă a programelor formaţiilor evaluate de un juriu alcătuit din specialişti.

În cadrul spectacolului de gală, care va începe la ora 19, se vor înmâna diplome pentru câştigătorii concursului „Regele Brazilor” -2011, manifestarea artistică încheindu-se în acordurile muzicii, dansului şi focurilor de artificii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5