Reparații termopane – când sunt necesare și cine le poate face?

Geamurile termopan și tâmplăria PVC reprezintă în momentul de față alegeri comune, indiferent dacă este vorba de montarea ferestrelor la clădiri nou construite, ori de înlocuirea celor vechi, cu tâmplărie din lemn. Principalul motiv pentru care sunt alese aceste produse este durabilitatea și capacitatea de izolare termică și fonică ridicată. Adesea sunt însă neglijate reparațiile acestor termopane, întrucât și în cazul lor intervine uzura și este necesară mentenanța periodică.

Ferestrele termopan au revoluționat piața construcțiilor din România, în perioada recentă. Chiar și proprietarii mai conservatori, care utilizau de mult timp ferestre cu tâmplărie din lemn, au trecut fără vreo ezitare la această tehnologie mult mai modernă, care oferă izolare mult mai bună pe toate planurile.

Unul dintre avantajele oferite de tâmplăria PVC și geamurile termopan este faptul că durata de viață a acestora ajunge chiar la peste 30 de ani de la montare. În tot acest timp însă, unii proprietari ajung să uite că uzura poate interveni și că sunt necesare verificări și lucrări periodice de mentenanță.

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni la geamurile termopan și cum pot fi acestea remediate? Câteva răspunsuri la această întrebare ne-au fost furnizate de Ultra PVC, firma de reparatii termopane sector 3 la care apelează majoritatea bucureștenilor.

Înlocuirea garniturilor de cauciuc – una dintre cele mai neglijate operațiuni

Indiferent dacă este vorba despre termopane cu tâmplărie din PVC sau aluminiu, problema cea mai frecvent întâlnită este asociată cu garnitura de cauciuc, denumită și garnitură de etanșeizare. Din cauza acțiunii factorilor externi, precum praf, umiditate sau fluctuații de temperatură, garnitura din cauciuc se uzează, îmbătrânește sau devine chiar casantă. Într-o astfel de situație geamul termopan nu va mai etanșa perfect în momentul închiderii și astfel pot să apară infiltrații de apă, ori senzația formării curenților de aer în locuință.

Lucrările de mentenanță ce asigură o durată cât mai îndelungată de viață a garniturilor de etanșeizare se referă la ungerea acestora cu o soluție specială. În momentul în care uzura este însă accentuată, este necesară înlocuirea garniturii – operațiune realizată cu succes de specialiștii firmei de reparatii termopane sector 3 – Ultra PVC.

Reglarea feroneriei – poate fi făcută și de către proprietar?

Alături de efectul îmbătrânirii garniturilor, uzura își spune cuvântul și printr-o altă problemă apărută destul de frecvent la geamurile termopan. În timp, pot să apară deformări și alinieri incorecte a elementelor de feronerie, din cauza numeroaselor cicluri de dilatare-contractare a materialelor ca urmare a fluctuațiilor de temperatură. Primele semnale de alarmă sunt trase astfel atunci când închiderea și deschiderea geamurilor este tot mai dificilă.

Într-o astfel de situație se impune efectuarea operațiunii de reglare a feroneriei. După o documentare temeinică, aceasta poate fi realizată chiar și de către proprietar. Pentru a nu exista însă niciun risc, specialiștii în domeniu recomandă tuturor să aleagă o firmă de reparații termopane pentru realizarea acestor reglaje. Poate fi vorba despre societatea care a realizat montajul ferestrelor, caz în care serviciile pot fi gratuite, dacă lucrarea respectivă este încă în perioada de garanție; pe de altă parte, astfel de lucrări pot fi realizate și de experții firmei de reparații termopane sector 3 Ultra PVC, chiar dacă montajul nu a fost realizat de aceeași societate.

Defectele de construcție și manipularea incorectă – cele mai frecvente cauze ale defecțiunilor la ferestrele termopan

Montarea, manipularea sau întreținerea defectuoasă pot duce chiar la spargerea sau crăparea sticlei termopan. În astfel de situații se impune înlocuirea imediată a acesteia, operațiune ce poate fi realizată doar de profesioniști. Deși durata normală de utilizare pentru aceste ferestre depășește de obicei 30 de ani, din cauza factorilor enumerați anterior pot apărea infiltrații de apă și etanșeități imperfecte, ce trebuie remediate imediat.

Deși în principiu orice tip de reparație la ferestrele termopan poate fi realizată chiar de un proprietar îndemânatic, întotdeauna se recomandă apelul la specialiști. Doar cu ajutorul acestora, defectele cu privire la funcționalitate și etanșeitate pot fi remediate prompt, cu garanția calității.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5