Reprezentanții folclorului, din țară, s-au întâlnit la Bistrița. Vezi ce au discutat

sursa Bistrita Culturala

Asociația Naţională de Folclor din România s-a întâlnit într-un cadru festiv sâmbătă, 24 Ianuarie, la Galeriile de Artă Tradițională ”Casa cu Lei” care a fost arhiplină pentru delegaţiile, formate din directori de ansambluri şi coregrafi, venite din toată ţara.
Astfel de întâlniri au loc la fiecare început de an, tocmai pentru ca fiecare director de ansamblu folcloric să-şi poată exprima părerile în ceea ce priveşte acţiunile culturale ce ar putea avea loc pe viitor sau, pur şi simplu de a povesti pe scurt colegilor activitatea ansamblului desfăşurată de-a lungul întregului an.
Ședința a fost condusă de președintele Federației Internaționale de Folclor prof.dr. Dorel Cosma - directorul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” - avându-i alături de el pe președintele Asociației Naționale de Folclor Ioan Simionca, pe vicepreședinții Pahone Pop, Teodor Pușcaș, Emilia Buculac și pe Trezorierul Asociației, Mărioara Sigheartău. Printre invitați au fost Adrian Stanca, Maria Tripon, Mariana Harosa, primarul Anchidim Pavelea etc.
În dechidere prof.dr. Dorel Cosma a transmis mesajul de bun venit pe vechea vatră a folclorului românesc, atât membrilor nou-afiliați în cadrul Asociației cât și celor care sunt mai vechi, făcând în acelaşi timp un scurt remember al anului care tocmai s-a încheiat. Tot la capitolul performanţe amintim un succes notabil pe care s-a pus accentul în cadrul acestei întâlniri, ”Caravana Folclorică I.G.F”, unde președintele Federației Internaționale de Folclor a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat și au pus bazele acestei reușite.
”2014 a însemnat pentru asociația noastră prezențe multiple atât la nivel național cât și internațional, au fost o serie de manifestări pe care le-am organizat atât aici în municipiul Bistrița dar și în țară și în străinătate, iar mulți dintre dumneavoastră, colegii noștri, au răspuns afirmativ și au participat la aceste manifestări atât cu formațiile pe care le coordonează cât și cu alte ansambluri folclorice din zonele de unde provin ... Vreau să vă mulțumesc încă odată celor care au reprezentat România la modul deosebit, la adevărata valoare a folclorului românesc așa cum trebuie să o facem de fiecare dată când suntem solicitați. În activitatea anului 2014 un loc important este ocupat de prezența noastră la ceea ce a fost ediția cu numărul doi a ”Caravanei Folclorice I.G.F.
O caravană de folclor care a debutat în urmă cu doi ani - prima ediție s-a desfășurat cu plecare din zona noastră, din Colibița - o caravană care se adresează interpreților de muzică populară. Este singura manifestare de gen din Europa. Deocamdată nu ne-am gândit să o deplasăm și peste ocean, din motive financiare, dar cine știe, poate vom ajunge și la această idee. La a doua ediție a Caravanei de Folclor am pornit tot din România, motivația fiind simplă, faptul că Președintele Uniunii Mondiale de Folclor (n.r prof.dr. Dorel Cosma) este din România, am ținut să plecăm de la noi de acasă...” a spus de președintele Federației Internaționale de Folclor prof.dr. Dorel Cosma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5