Întâlnirea anuală a bibliotecarilor din Bistriţa-Năsăud

Restart pentru bibliotecile din judeţ

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a organizat la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Chiuza, la filiala bibliotecii, evenimentul „Restart – Actualizarea serviciilor bibliotecilor publice”, la care au participat peste 30 de bibliotecari din judeţul nostru. La întâlnirea anuală a bibliotecarilor au fost prezenţi primari, viceprimari, secretari din mai multe comune. Gazdă a fost primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea. La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, care ne-a declarat: „Îl felicit pe Ioan Pintea pentru activitatea iniţiată de a întâlni bibliotecarii din judeţ, lucru care nu s-a prea întâmplat până la venirea sa la conducerea bibliotecii. Iată că bibliotecarii sunt aşezaţi la locul pe care-l merită. Am ascultat problemele lor şi încercăm să le rezolvăm împreună cu administraţiile locale, pentru că în viaţa noastră cartea trebuie să ocupe un loc important”.
Printre problemele dezbătute la întâlnire au fost cele legate de anumite sedii de bibliotecă necorespunzătoare, trăgându-se în acelaşi timp un semnal de alarmă legat de achiziţia de carte, consiliile locale trebuind să aloce bani şi pentru educarea tinerilor din comună. S-au făcut 9 centre zonale, dorindu-se resetarea activităţilor bibliotecilor cu acţiuni trimestriale în aceste centre. De asemenea, bibliotecarii au participat la o serie de ateliere coordonate de Alina Pop – bibliotecar metodist, Oana Titieni şi Simona Pasere.
După cum ne declară scriitorul Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene, a fost o întâlnire dinamică şi interactivă, toţi bibliotecarii din judeţ primind donaţii în cărţi, constând în proiectele editoriale ale Bibliotecii Judeţene.
Scriitorul Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitoruilor BN a prezentat în acest cadru expoziţia „Rebreanu de la Centrul Cultural Chiuza”. În intenţia Bibliotecii Judeţene este organizarea concursului „Pasează cartea”, în cadrul căruia o carte se dă de la un cititor la altul, iar biblioteca cu cel mai mare număr de cititori va fi premiată. Cartea va fi aleasă împreună cu un profesor de limba română, astfel încât să fie utilă şi pentru bibliografia şcolară.
În proiectele bibliotecii sunt incluse şi deschiderea filialelor de la Nimigea, ce va purta numele prozatorului Vasile Rebreanu, căruia biblioteca i-a editat de curând volumul „De chemat bărbatul pe stele” şi a Bibliotecii din Coşbuc, într-o clădire nouă, într-un an în care se vor sărbători într-un eveniment amplu 150 de ani de la naşterea lui George Coşbuc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]