Restricţii pentru şcolile de şoferi, în zilele lucrătoare, în intervalul 7-18, pe anumite trasee din Bistriţa!

 

Prefectul Ovidiu Frenţ a convocat o întâlnire de lucru în cadrul căreia a prezentat situația traficului în Bistrița și necesitatea găsirii, împreună cu reprezentanții școlilor de șoferi și a instituțiilor implicate, a unor soluții de decongestionare a traficului pe cele mai aglomerate artere din municipiu. Acesta i-a solicitat reprezentantului Primăriei Bistrița să inițieze elaborarea unui regulament privind circulația pe drumurile publice din municipiu.

Problematica este cu atât mai importantă cu cât numărul de participanți la trafic a crescut mult în ultimul an, conform unei statistici prezentate de Cristian Niculae, viceprimar al municipiului Bistrița. De asemenea, viceprimarul Bistriţei a avertizat faptul că traficul va fi îngreunat în momentul în care se va începe reabilitarea Bulevardului Decebal și a altor străzi din municipiu.

A fost prezentată propunerea IPJ privind traseele și orarul pentru școlile de șoferi. Astfel, pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile ”A” și ”B”, atât pentru învățarea conducerii cât și pentru susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului, se restricționează accesul, în zilele lucrătoare, între orele 07.00 - 18.00, pe străzile 1 Decembrie 1918 (sens giratoriu, intersecție cu strada Năsăudului)- Bulevardul Republicii - strada Gării ( începând de la sensul giratoriu - intersecție cu Bulevardul Decebal) - Bulevardul Independenței (Kaufland-Poșta veche).  Pentru categoriile ”C”, ”D” și ”E” se restricționează accesul, în zilele lucrătoare, între orele 07.00- 18.00, pe străzile 1 Decembrie 1918 (sens giratoriu, intersecție cu strada Năsăudului) - Bulevardul Republicii - strada Gării (începând de la sensul giratoriu - intersecție cu Bulevardul Decebal) - Bulevardul Decebal - strada Andrei Mureșanu - stada Năsăudului - Bulevardul Independenței (excepție categoria ”D”)”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Având în vedere că toți participanții la întâlnire au fost de acord cu măsura propusă și discutată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud va comunica, în scris, școlilor de șoferi restricțiile prezentate, valabile până la sfârșitul anului 2018. Pentru anul 2019, măsurile de restricție vor fi menținute în această formă sau vor fi modificate în funcție de rezultatele pe care le vor aduce și care vor fi analizate la începutul anului.

De cealaltă parte, reprezentanții școlilor de șoferi au făcut o serie de propuneri care pot fi soluții viabile de descongestionare a traficului, şi anume  susținerea în viitor a probei practice a examenului de obținere a permisului în orașele Năsăud și Beclean; suplimentarea numărului de examinatori; amenajarea unui poligon într-o zonă unde să nu fie afectat traficul;  verificarea, de către Poliția locală, a intrărilor/ieșirilor amenajate la marile spații comerciale, care s-au transformat în parcări precum și sancționarea celor care parchează ilegal pe raza întregului municipiu îngreunând astfel fluiditatea traficului auto.

Pentru susţinerea probei practice la Beclean sau Năsăud, șeful SPCRPCIV,  subcomisar de poliție Claudiu Prodan, a anunţat că va analiza dacă cele două orașe îndeplinesc condițiile corespunzătoare de examinare.
         Astfel de ședințe vor avea loc periodic pentru monitorizarea situației traficului, urmând ca lista participanților să includă și reprezentanții furnizorilor de utilități și agenții economici care își desfășoară activitatea în zonele aglomerate ale municipiului.

 

Comentarii

14/11/18 09:59
Cititor

Pai, trebuie ca " elevii " sa invetze sa conduca autovehiculele si in traficul foarte aglomerat de pe aceste trasee si propun ca cel mai corect este , sa le fie interzis accesul scolilor de soferi pe aceste strazi, doar in orele de varf, respectiv 06,00-09,00 si 13,00-17,00 .
Exista teme pe care " elevii " le pot invatza pe celelalte trasee, strazi ori "poligoane tehnico-aplicative " ( care , odata cu lipsa examinarilor la poligoane, de fapt nu mai exista in Bistrita ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]