Rețeaua Îngerilor ajunge la 87 de copii din Bistrița-Năsăud, care au un părinte în detenție

Nu mai puțin de 87 de copii din 42 de familii sau locații de pe cuprinsul întregului județ, inclusiv de la Centrul pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, care au un părinte în închisoare, vor primi un cadou și o scrisoare, cu o fotografie, de la părintele deținut. Prison Fellowship România derulează și în acest an programul Angel Tree (Reţeaua Îngerilor) adresat copiilor deţinuţilor şi menit să atenueze efectele pedepsei celor încarceraţi asupra familiilor lor. În Transilvania, programul vizează 10 județe și tot atâtea penitenciare, urmând ca 9000 de copii să primească aceste cadouri.

         Dana Lăcătuş este studentă în anul III la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi coordonator voluntar al Prison Fellowship România în judeţul nostru. „Acest program se derulează pe parcursul a trei luni. În primul rând, mergem în penitenciare, eu de exemplu, am ajuns în Penitenciarul Bistriţa. Persoanele private de libertate s-au înscris, am vorbit cu ei, am aplicat o grilă de interviu în care au prezentat cum se înţeleg cu familia şi cu copiii. Aceştia au scris sau au fost ajutaţi să scrie o scrisoare copiilor. Noi le-am făcut câte o fotografie. Ulterior, am pregătit cadourile, din donaţii, care conţin dulciuri, jucării, articole de îmbrăcăminte etc., pentru fete şi băieţi. Până de Crăciun, vom ajunge la cei 87 de copii din Bistriţa-Năsăud. Cerem acceptul pentru a le face şi lor fotografii, care sunt duse înapoi la părinţii aflaţi în detenţie, inclusiv mame”, ne-a explicat Dănuţa Raluca Lăcătuş.

         Joi, Dănuţa Raluca Lăcătuş şi Bogdan Fogarasi au ajuns la o familie cu 6 copii, unde tatăl era în  închisoare, dar şi la bunici care creşteau doi copilaşi, ai căror părinţi execută o pedeaspă în detenţie, pe raza comunei Teaca. Sunt poveşti şi poveşti, dar dincolo de problemele unor părinţi, cu legea, sunt copii care aşteaptă un cadou de la Moş Crăciun.

Prison Fellowship România este o fundație creștină cu peste 23 de ani de experiență în munca cu grupuri vulnerabile. Fundaţia asistă persoane și familii dezavantajate: copii cu risc social, persoane sau familii care trăiesc în sărăcie, persoane fără adăpost, foști și actuali deținuți. În plus, oferă asistență comunităților defavorizate din țara noastră.

Pentru a realiza toate accestea, colaborează cu sistemul de asistență socială, cu sistemul penitenciar românesc, cu alte instituții publice, biserici și organizații non-profit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5