Reţete din cămara Virginiei Linul. Bucate alese pentru oaspeţi de seamă

Bogăţia toamnei ajunge, în aceste zile, de pe hotar, în cămara gospodinelor. Deşi este foarte ocupată cu atelierul de creaţie, linia tradiţională, Virginia Linul îşi rupe din timp pentru a pregăti conservele pentru cămară.
„Am făcut deja bulionul, am pus murături, la mare trecere fiind castraveţii acri, am făcut dulceaţă din mai multe fructe”, ne declară Virginia Linul. Acum este rândul celei mai gustate mâncăruri de peste iarnă din casa creatroarei, zacusca. „Eu pun peste 100 de borcane, în fiecare an, de zacuscă, cantităţi mari deoarece pragul casei mele este trecut de multă lume şi doresc să-i servesc cu mâncăruri tradiţionale. Pun câte 3 saci de gogoşari, 2 saci de ardei, 1 sac de vinete. De asemenea, nu lipsesc ciupercile. Pun ceapa la fiert, apoi o dau prin maşina de tocat. Într-o cratiţă mare călesc ceapa în ulei şi pun rând pe rând ardeii, vinetele, gogoşarii, bulion cât cuprinde şi fierb o oră şi jumătate, iar sarea şi piperul le pun la final, după gust. Ceapa o adaugă fiecare, după preferinţă, eu pun un pic mai multă. Nu lipsesc foile de dafin, iar apoi pun toată cantitatea în borcane şi o dau la dustuluit. Este o mâncare care se află în cămara gospodinelor, inclusiv în Postul Sf. Paşti”, ne declară Virginia Linul.
De altfel, cei care vor trece pregul casei tradiţionale a Virginiei Linul, de la parlamentari la iubitori de tradiţii, vor fi întâmpinaţi întotdeauna cu bucate tradiţionale de la tocana cu murături, la brânză, slănină, cârnaţi, zacuscă. Zilele următoare, Virginia va face şi silvoiţa, după reţetă tradiţională, în căldare. Între timp munca continuă şi în atelierul de creaţie, fiind mai multe comenzi pentru mirii care în această perioadă îşi unesc destinele şi au hotărât să îmbrace costumul popular.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]