Revista bistriţeană “Mişcarea Literară” a împlinit un deceniu

Revista „Mişcarea Literară”, înfiinţată de Liviu Rebreanu în perioada interbelică, s-a renăscut, la iniţiativa unor oameni de cultură bistriţeni, între care scriitorii Olimpiu Nuşfelean, Ioan Pintea, Ion Moise, Virgil Raţiu, la care s-a alăturat, ulterior şi Andrei Moldovan, având aproape ca organizator pe Alexandru Câţcăuan, a împlinit un deceniu de la apariţie. Înfiinţată în 2002, revista a scos, în cei zece ani de activitate, 40 de numere, în care s-au publicat editoriale, dosare de autor, evenimente, anchete literare, dialoguri, rubrici de poezie, proză, teatru, critică, inedit, arhiva Rebreanu, traduceri, plastică, parodii, albume foto şi cititor de reviste.

Variatele arii de abordare a subiectelor literare, în revista bistriţeană, aparţin unor scriitori importanţi ai vremii. În numărul omagial, Anul X, nr, 4 (40) 2011, apar articole semnate, printre alţii, de către Niculae Gheran, Alex. Ştefănescu, Ion Bogdan Lefter, Ovidiu Pecican şi Mircea Popa.

Printre bârgăuanii care au publicat în „Mişcarea Literară” se numără următorii: Aurel Rău, Dinu Flămând, George Vasile Raţiu, Adrian Mănarcă, Titus Wachsmann Hogiu şi Niculae Vrăsmaş.

După realizările obţinute, în cei zece ani de la apariţie, se poate afirma că revista bistriţeană a cîştigat posibilul pariu cu literatura.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]