alp

Revoltător! Afişele cu Victor Ponta, pe gardurile bisericilor ! Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea: Este condamnabil acest gest, este o mizerie

sursa PDL BN

După ce a încălcat legea furând startul campaniei electorale, PSD depăşeşte acum orice limită. Mai multe afişe electorale cu Victor Ponta au fost lipite tocmai pe gardurile bisericilor. Un astfel de caz a fost semnalat în comuna Runcu Salvei.

Biserica este un loc unde nu ar trebui să se facă politică. Acest lucru nu este însă înţeles de cei din staff-ul de campanie a lui Victor Ponta, care încalcă legea dar şi regulile minime de moralitate. În comuna Runcu Salvei, au fost lipite afişele electorale cu Victor Ponta pe gardul Bisericii din localitate. Afişele au fost lipite tocmai lângă un monument ridicat în memoria eroilor căzuţi în cele două Războaie Mondiale.

Gestul celor care au lipit afişele este cu atât mai condamnabil cu cât panoul de afişaj electoral este la doar câţiva metri de acel loc. "Este pentru prima dată când un partid politic lipeşte afişe pe gardurile bisericii, lângă monumentul eroilor. Este condamnabil acest gest, este o mizerie. În comuna Runcu Salvei nu s-au lipit niciodată afişe pe instituţii, pentru care trebuie să avem respect. Niciun partid politic nu ar trebui să lipească afişe pe gardurile bisericilor sau pe instituţii. Este revoltător ce au făcut, mai ales că afişele sunt aici de câteva zile şi nu le-a luat nimeni jos", a spus primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea.

Conform legii, afişajul electoral se face doar în locurile special amenajate, pe panourile de afişaj şi în alte locuri decât cele stabilite, afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.

.

Comentarii

21/10/14 22:49
Cititor

sunt disperati.........daca nu iese sasul e gata de ei.........dorinta lor cea mai mare e sa ajunga din nou la putere sa ne nenoroceasca din nou sa ne taie salariile si pensiile........de asta fac inscenari de genul asta punând afise pe portile bisericilor.......cat despre primar isi bate joc regulat de comunitatea ortodoxa din Runcu Salvei.....a dat toate clejele bisericii unei minoritati de cateva familii.....hai runcani....treziti-va.......

22/10/14 08:39
Vizitator

S-a intrecut orice limita a bunului simt cu privire la implicarea bisericii in politica. Dupa cum se stie, la initiativa mitropolitului Bartolomeu Anania Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a decis printr-o hotarare (nr 410/2004) ca nu va mai permite preotilor si ierarhilor sa faca politica. Ulterior, in sedinta Sf. Sinod din martie 2008 s-a decis posibilitatea participarii preotilor la alegerile locale ca independenti, cu toate ca din nou IPS Bartolomeu a sustinut ca – preotul (ca si ierarhul sau) nu trebuie sa faca politica, pentru ca el este pastorul tuturor enoriasilor sai, fara nici o discriminare.
Mai recent, printr-un document cu caracter programatic intitulat „Ortodoxia transilvană în confruntare cu secularismul de azi”, adoptat de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, întrunit la Mănăstirea Bârsana în 29 iunie,2014 preoţii sunt îndemnaţi să se implice activ în administrarea comunităţilor locale şi chiar în promovarea unor proiecte, lideri sau formaţiuni politice, ceea ce presupune inclusiv implicarea partizană în campania electorală locală.
De altfel s-a vazut aceasta implicare in ultima campanie electorala la Europarlamentare. Pentru exemplificare vezi: http://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]