Rod’Art, o frumoasă şi reprezentativă expoziţie de modă, la Galeriile Casa cu Lei

Un eveniment de o sensibilitate aparte şi de impact deosebit asupra publicului, organizat de cunoscutul şi apreciatul Liceu de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa, împreună cu Palatul Culturii Bistriţa, s-a derulat la Galeriile „Casa cu Lei” printr-o sugestivă şi reprezentativă expoziţie de modă, sub genericul şi o temă dedicată, intitulată „Rod’Art”.
La elocventa şi provocatoare în lumea modei expoziţie au expus, pe manechine, o suită de piese de îmbrăcăminte şi accesorii, de o creativitate şi design aparte, elevii clasei a XI-aA, secţia modă, inclusiv o selecţie a lucrărilor de atestat ale absolvenţilor generaţiilor anterioare de la instituţia şcolară Liceul de Arte „Corneliu Baba”, în prezenţa unui public select, cunoscător şi pretenţios în domeniul modei, a numeroşi elevi, mass-media, invitaţi etc.
Au fost expuse reprezentative creaţii de modă ale elevilor, aflaţi sub atenta îndrumare profesională a unei cunoscute şi apreciate profesoare coordonatoare Loredana Chiş – secţia modă, cât şi lucrări de pictură semnificative ale elevilor, conduşi cu copetenţă şi talent de către profesorul coordonator Adina Mocanu, două cadre didactice cu mult tact şi măiestrie pedagogică, doi artişti care au creat şi lansat talente în lumea artelor.
Printre numeroasele exponate am remarcat şi un expresiv tablou pictat de către eleva Adriana Moldovan, din clasa a XI-a A, având o cromatică a culorilor şi o compoziţie deosebită, o viitoare speranţă în lumea mirifică a picturii.
Despre valoarea, semnificaţia, impactul exponatelor, cât şi valoarea, talentul, puterea de creaţie şi sinteză a elevilor au vorbit, cu argumente, exemplificări şi motivaţii pertinente, curatorul şi moderatorul evenimentului, cunoscutul şi apreciatul grafician Lucian Dobârtă de la Palatul Culturii Bistriţa, artistul plastic profesionist şi consacrat, prof. Macedon Retegan, directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba”, un om dedicat formării personalităţii elevilor, artistul plastic profesionist, pictorul şi prof. Marcel Lupşe, şi prof. Loredana Chiş – secţia modă, care au scos în relief talentul şi ingeniozitatea elevilor, necesitatea şi utilitatea aceste expoziţii, cât şi buna colaborare între unitatea de învăţământ şi Palatul Culturii Bistriţa.
În anul 2018, Liceul de Arte „Corneliu Baba” va organiza Olimpiada pe ţară pentru elevii de la liceele de artă, ca o recunoaştere a valorii şi rezultatelor acestei instituţii.
A fost o seară de mare sensibilitate şi magie a culorilor, formelor şi a creaţiilor vestimentare, într-o expresivă „Rod’Art”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]