Rodna, două zile de sărbătoare şi o înfrăţire cu elveţienii din Illgau

Timp de două zile, comuna Rodna a petrecut alături de artişti  de renume din zona muzicii uşoare dar şi din cea a melosului popular. Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, prima  zi a manifestărilor a aparţinut tineretului, în cuvântul de deschidere, primarul Valentin Grapini vorbind despre cei doi ani de mandat şi modul cum se reflectă în dezvoltarea acestei localităţi. După speach, pe scena din centrul comunei au urcat Ada şi dansatorii, Clif şi Kido, Vecinul Mitică şi Vacanţa Mare, Sulamita şi Eugen Casanova, prezentator fiind Viorel Irimescu.

Ziua a doua, probabil cea mai importantă din punct de vedere al evenimentului care s-a consumat: semnarea acordului de înfrăţire între Rodna şi o localitate din Elveţia, Illgau. Cu această ocazie, senatorul Ioan Deneş şi deputatul Daniel Suciu au primit din partea primarului Valentin Grapini distincţia “Meritul pentru sprijinul acordat comunei Rodna”.

“Un moment de suflet, cu rodnenii gazde perfecte. S-a semnat înfrățirea comunei Rodna cu Illgau din Elveția. Felicitări Tinu Grapini pentru cum ții la comuna ta, la oamenii comunei tale și pentru că știi să faci să se simtă oaspeții ca acasă. Strângerea de mână de astăzi între rodneni și cei din Elveția a fost un moment de suflet, simplu și sincer și nu pot decât să mă bucur că am fost alături de voi. Mulțumesc pentru distincțiile acordate, dar astăzi rodnenii sunt în centrul atenției. La mulți ani încă o dată!”, a scris deputatul Daniel Suciu pe pagina sa de facebook.

De asemenea, au devenit cetăţeni de onoare ai Rodnei, o parte din membri delegaţiei comunei Illgau din districtul Schwyz, Confederaţia Elveţiană, un astfel de titlu primind primarul Markus Bugler.

Apoi, a urmat spectacolul  dedicat folclorului, rodnenii distrându-se alături de  ansamblurile „Laleaua Pestriță” și „Bujorii Bistriței” din Budești, „Doina Ceahlăului” din Piatra Neamț, „Cetatea Rodnei” din Rodna, „Mlados” din Porodin și „Dura Jokșici” din Veliko Selo (Serbia). Invitată specială va fi solista originară din Leșu Sabina Leonte.

„ Mulțumesc  tuturor celor care vor contribui la reușita acestor două zile de sărbătoare. Sunt ferm convins că vom avea un weekend perfect la Rodna și o asistență record, cu oameni bucuroși și dornici de un spectacol pe cinste”, a spus primarul Valentin Grapini.

Reamintim că , anul trecut, o delegație din comuna Rodna a fost în vizită în Illgau, atunci fiind perfectată şi semnarea acestui acord de înfrăţire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5