Rodna se pregăteşte de sărbătoare. Sport, cultură şi muzică pentru toate gusturile

În acest sfârşit de săptămână, rodnenii sunt în sărbătoare, autorităţile locale pregătindu-le un program pe toate gusturile, pe parcursul a două zile. Dechiderea oficială a Zilelor Rodnei, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale, este programată sâmbătă, de la ora 17.00, tinerii fiind lăsaţi apoi pe mâna şi muzica DJ Jonssy&Aneer (Kiss FM). Tot sâmbătă seara va fi prezentată şi echipa de fotbal Minerul Rodna, în faţa propriilor suporteri. De la ora 20.00, pe scenă vor urca formaţiile Undercover şi Cumetrii, Alexander Cover Band, Trupa de majorete Cheers, pentru ca închiderea primei seri să fie făcută pe muzica lui Blondu de la Timişoara.

         Duminică, începând cu ora 13.00, va avea loc un colocviu dedicat academicianului Florian Porcius, la 200 de ani de la naşterea acestuia. A fost unul dintre cei mai de seamă creatori ai terminologiei botanice româneşti, dra şi un luptător pentru apărarea drepturilor naţiunii române din Transilvania.

         La ora 14.00 este programată inaugurarea Căminului Cultural, moment în care va fi decernat titlul de Cetăţean de Onoare al comunei pentru etnologul Liviu Păiuş, autorul uneia dintre cele mai complexe monografii din ţară – Monografia Rodnei şi întemeietorul Muzeului Mineritului, după cum ne preciza primarul Valentin Grapini,  Concertul de orgă de la Biserica Romano-Catolică, dar şi un recital live cu Oana Matei pregătesc manifestările de seară. Ansamblul folcloric „Cetate Rodna”, cu soliştii Elena Hazbeiu, Alexandra Buburuzan, Lenuţa Filipoi, Lenuţa Pătrăşcan, va prezenta şi frumoase suite de dansuri din judeţul nostru, din Bucovina şi Făgăraş. Zilele comunei Rodna vor fi închise cu un super show, marca Marina şi Laura. Prezentarea spectacolului va fi asigurată de Viorel Irimescu.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5