Rodnean, prins pentru a treia oară cu porci neidentificaţi. Şase animale, sacrificate la Lechinţa

     Un bărbat din comuna Rodna a fost prins marţi, pentru a treia oară, încercând să comercializeze porci, pentru care nu avea documente de identificare. „Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au oprit un mijloc de transport cu şase capete de porci mari, în jur de 120 kg fiecare. Este a treia oară când comerciantul respectiv a fost găsit pe drumurile publice. Avea sub restricţie un număr de porci în localitatera Rodna, motiv pentru care s-a decis confiscarea şi distrugerea. Uciderea s-a făcut cu respectarea prevederilor legale privind bunăstarea. Cu sprijinul domnului primar de la Lechinţa s-a găsit posibilitatea de distrugere în conformitate cu prevederile legale, a fost dezinfectat mijlocul de transport, locul de incinerare/ îngropare. Echipamentul utilizat a fost distrus în totalitate, pentru a nu exista niciun risc de difuzare a virusului”, a precizat dr. Ioan Bogolin, directorul DSVSA BN, în cadrul Colegiului Prefectural.

         Potrivit acestuia, comerciantul a fost prins iniţial cu şase porci, a doua oară avea şapte porci la Ilva Mare, iar a treia oară  „a recidivat” la Lechinţa. Pentru că nu s-a putut stabili din ce zonă au fost aduşi porcii, a fost luată decizia de sacrificare, în conformitate cu prevederile legale. 

În context, prefectul Ovidiu Frenţ a tras un semnal de alarmă pentru cei care încă încalcă prevederile legale privind mişcarea animalelor, mulţumind Inspectoratului Judeţean de Poliţie, DSVSA şi Primăriei Lechinţa pentru soluţionarea acestui caz. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]