Rotary Club Bistriţa Nosa 10 copii, beneficiarii proiectului « Si eu merg la scoala ! »

Prin intermediul CLUBULUI ROTARY BISTRITA-NOSA, 10 copii care provin din familii cu venituri foarte mici sau din familii monoparentale au fost beneficiarii proiectului « Si eu merg la scoala ! »

Saptamana trecuta, copiii au primit cu zambetul pe buze pachetele cu imbracaminte, incaltaminte si rechizite si au inceput, mai increzatori, noul an scolar.

Proiectul, aflat la prima editie, a fost realizat cu sprijinul Biroului Notarial Vaida Marsineta din Bistrita. « Consideram ca sustinerea acestor copii cu probleme financiare si materiale este o investitie in societatea de maine si, de asemenea, o posibilitate de responsabilizare sociala a tuturor membrilor societatii. Fiecare dintre noi a trecut prin etapa copilariei, pentru unii mai fericita, pentru altii fara prea multe bucurii si zambete… oricum ar fi fost copilaria noastra, cu siguranta acesti copii merita mai mult din partea societatii ai carei reprezentanti vor fi in putini ani », declara Vaida Marsineta.

Un alt proiect al Rotary Club Bistrita-Nosa este « Bursa de excelenta Rotary Club Bistrita-Nosa » prin care clubul contribuie anual la sustinerea financiara a studiilor pentru tineri exceptionali in domeniul lor.

Fondurile pentru aceasta bursa provin in totalitate din organizarea competitiei sportive «Cupa Rotary Bistrita-Nosa la fotbal ». Mini-turneul de fotbal desfasurat in fiecare an, in luna mai, la baza sportiva ALEX din Bistrita este adresat exclusiv echipelor de amatori si tinde sa devina o traditie. La acest concurs, toti participantii sunt castigatori, fiindca primesc « la pachet » sportivitatea, buna-dispozitie dar si satisfactia ca eforturile lor au un scop umanitar.

« Bursa de excelenta Rotary Club Bistrita-Nosa » a fost acordata in acest an unui tanar exceptional: FRANCESCO IONASCU, al carui vis este sa devina un violonist de succes. Din aceasta toamna, Francesco Ionascu (in varsta de 19 ani) isi va incepe studiile la o prestigioasa universitate din Anglia.

In editia de anul trecut a aceluiasi proiect, « Bursa de Excelenta Rotary Bistrita - Nosa» s-a acordat tanarului muzician VOLAND SZEKELY, care studiaza vibrafonul la o universitate din Austria.

Preşedinte

Rotary Club Bistriţa Nosa 2011-2012

Viorel Inţa

.

Comentarii

22/09/11 10:01
Vizitator

lasati copiii in pace mai spurcatilor, lasati biserica sa-i ajute, ce ascundeti voi in spatele caritatilor?Ce treaba aveti voi acolo?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]