ROTARY UNEȘTE MALURILE

Solidaritatea, entuziasmul, legăturile de sânge și obiectivele comune vizând realizarea, împreună, de proiecte culturale, educaționale, în domeniul sănătății și de alte genuri, în sprijinul comunității – acestea sunt elementele care au stat la baza înfrățirii dintre RC Bistrița Nosa și RC Chișinău.

Actul simbolic de înfrățire dintre cele două cluburi Rotary a fost semnat cu ocazia balului caritabil al Rotary Club Bistrița Nosa – unul aflat sub semnul solidarității dată de istoria și limba comune, precum și al prieteniei rotariene.

Anual, la început de toamnă, Rotary Club Bistrița Nosa organizează un eveniment caritabil, din fondurile obținute fiind realizate proiecte în beneficiul comunității locale, funcție de nevoile identificate. Tema ediției 2018 a fost "Rotary susține Educația și Sănatatea", în desfășurare fiind proiecte legate de aceste domenii importante.

Punctul central al evenimentului l-a constituit semnarea actului de înfrățire dintre Rotary Club Bistrița Nosa și Rotary Club Chișinău, în prezența reprezentanților acestuia din urmă: Liviu Grib - președinte în exercițiu, Luminița Suveică - secretar, Ion Mardarovici, Iosif Ienei și Iurie Matei - foști președinți.  

Cuvintele lui Liviu Grib, pline de emoție și căldura, au fost primite cu simpatie și bucurie de cei peste o sută de rotarieni și prietenii lor, prezenți la eveniment.  "Întrunirea noastră are loc sub semnul strălucitor al Centenarului Marii Uniri. Acest simbol, ne onorează și ne obligă să acționăm cu mai multă luciditate și competență, în spiritul ilustrilor noștri înaintași, care, în împrejurările istorice de acum o sută de ani, extrem de dramatice și complicate, au știut să înfăptuiască idealul național al tuturor românilor. Una din opțiunile noastre strategice ar trebui să fie ceea ce încercăm noi să facem aici și acum: înfrățirea dintre cluburile noastre, deci înfrățirea cu oameni din diferite colective, instituții, comune, primării, consilii municipale și județene etc... Aidoma unor mici râulețe ce-și adună apele într-o albie comună, micile infrățiri/ uniri au șansa să facă înfrățirea, unirea cea mare, la care mult râvnim și pe care atât de tare ne-o dorim. (...). Considerăm că cele spuse formulează menirea principală a înfrățirii cluburilor noastre, cluburi Rotary din stânga și din dreapta Prutului (chiar dacă la o distanță oarecare!), înfrățire pe care o ''parafăm'' astăzi, aici, la Bistrița, într-o atmosferă de totală frățietate și comuniune sufletească. Să ne bucurăm împreună de faptele spiritului și frăției pe care le vom culege în acestă seară, aici, la Bistrița, în acest loc privilegiat al istoriei și demnității naționale românești! Într-un ceas bun! Domnul să ne ajute în toate pornirile noastre!''

Prietenia și spritul de acțiune rotariene au fost marcate, nu doar prin acest act de înfrățire, ci și prin prezența reprezentanților unui Club dintr-o altă țară vecină, și cu care Rotary Bistrița Nosa are strânse relații – Rotary Club Szekesfehervar, Ungaria, reprezentat la evenimentul de la Bistrița de președintele Juhász Balázs. 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]