Rugă în satul Sfântului Pahomie

În ceas de sărbătoare, mulţime de lume s-a adunat în satul sfântului, la Gledin, unde rugăciunea a început cu Acatistul Sfântului Ierarh Pahomie, urmat de Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, alături de arhimandritul Filaret, starețul Mănăstirii Căpriana, protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, preotul paroh Ioan Titieni şi un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Mănăstirii Căpriana, din Republica Moldova.
La finalul Liturghiei a avut loc festivitatea de acordare a Ordinul Sfântul Pahomie jurnalistului Dorin Arsinte, fiu al satului, care are cărţi despre Sfântul Pahomie, şi Schuller Peter din Reghin, apropiat al Centrului cultural din Gledin.
Au fost prezenţi la eveniment preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, subprefectul Terente Ciui, fostul prefect Ioan Ţintean, primarii din Monor, Ioan Cira, şi Şieu, Olimpiu Iuga Napeu.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, în şedinta din 14-15 noiembrie 2006 a aprobat canonizarea Sfântului Cuvios Ierarh Pahomie de la Gledin, cu ziua de sărbătorire pe 14 aprilie, la propunerea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu. Proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Pahomie, Episcopul Romanului, a avut loc pe 14 aprilie 2007, la Gledin, judeţul Bistriţa-Năsăud.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]