RUGĂCIUNEA VINDECĂTOARE DE PATIMI

La Biserica Ortodoxă nr.1 Beclean, preot Vasile Cherhaţ, a avut loc “Marţea Gândirii Creştine”, organizate în cadrul bisericii prin strădania profesorului de religie Florin I.Bojor, noul profesor de religie de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, care îl înlocuieşte pe părintele Adrian Cherhaţ, numit între timp inspector cu probleme de religie la I.Ş.J.

Astfel în prezenţa a circa 100 de credincioşi ortodocşi din cadrul Parohiei Ortodoxe nr.1, dar şi a unor credincioşi ortodocşi din Bistriţa, la Biserica Ortodoxă “Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, părintele Chiril, stareţul Mănăstirii Rebra- Parva a susţinut conferinţa cu tema: “Rugăciunea vindecătoare de patimi”, care rostită aşa cum se cuvine este un balsam sufletesc care să omoare patimile din sufletele noastre. Ea este ca un medicament vindecător, mai ales atunci când prin rugăciunile noastre stăm de vorbă cu Dumnezeu şi dialogăm cu el.
La întâlnirea de la Beclean, în faţa credincioşilor din Parohie, a evoluat cu pricezne doamna Maria Blaga din Bistriţa, fostă solistă de muzică populară, care actualmente s-a hotărât să-şi regândească orientarea spre cântecul religios, considerând că priceazna este genul de cântec căruia merită să se consacreze, domnia sa fiind şi textieră, şi compozitoare, dând un farmec aparte liniei melodice pe care o abordează, cântecul său având un impact aparte în rândul ascultătorilor.
Eu cred că doamna Maria este pe drumul cel bun, lucru pentru care noi îi dorim succes şi credm că în curând vom asista la lansarea primului său CD.
Tot în cadrul întâlnirii de la Beclean, în partea destinată întrebărilor într-un dialog între credinciosul Alexandru Ţărmure din Bistriţa şi duhovnicul său, părintele Chiril de la Parva, credincioşii au putut desprinde importanţa rugăciunii în viaţa creştinului, din rândul credincioşilor prezenţi venind şi întrebarea cu privire la rugăciunea inimii, când şi cum poate fi abordată.
În fine, la fârşitul înâlnirii de la Beclean, cuvinte emoţionante legate de prima conferinţă din cadrul bisericii au avut părintele inspector Adrian Cherhaţ, părintele paroh Vasile Cherhaţ, părintele stareţ Chiril şi prof. Florin Bojor ,care anunţă pentru marţea viitoare tema: “După Hristos pe urmele Apostolilor”,iar doi dintre cei mai tineri credincioşi au rostit în încheiere o rugăciune de credinţă. A fost o seară duhovnicească reuşită, o “meditaţie”,vorba părintelui Vasile pe măsura aşteptărilor, debutul serii fiind înălţătoar, ca şi rugăciunile pe care le adresăm divinităţii.
Valentin Falub

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]