RUSALIILE ÎN SĂRBĂTOARE, LA PRUNDU BÂRGĂULUI

Duminica Rusaliilor, spre seară, în Parcul cu castani din fosta „Piaţa Capitală” din Prundu Bârgăului, locul tradiţional al manifestărilor culturale bârgăuane, a avut loc un spectacol folcloric întitulat „De Rusalii la Prund”, organizat de către Consiliul Local, Primăria, Căminul Cultural din Prundu Bârgăului şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa -Năsăud.

Această manifestare a început în sărbătoarea Rusaliilor din anul 2006 şi a fost concepută ca „Zilele Văii Bârgăului”, când s-au derulat, în perioada 10 – 12 iunie 2006, următoarele acţiuni: Simpozionul Cultural al Văii Bârgăului, ediţia a 35-a, la Gr. Şc. „Radu Petrescu”, Cupa Văii Bârgăului la fotbal, ediţia a I-a, desfăşurată pe Stadionul Comunal, precum şi alte întreceri sportive, precum minifotbal, baschet, handbal şi tenis, desfăşurate pe terenul de sport al şcolii, urmate de un deosebit program artistic, sub emblema „Vine Clujul pe la noi”, cu participarea lui Sergiu Vitalian Vaida, însoţit de cei doi nănaşi, dar şi de Ansamblul folcloric „Appolorissum” din Zalău, dar şi a talentaţilor copii de la Ansamblul „Datina” din Prundu Bârgăului. Această sărbătoare a continuat an de an, de această dată sub patronajul Primăriei, programul fiind bine organizat şi realizat, care a adus bucuria în sufletul sutelor de bârgăuani prezenţi.

La ediţia de duminică, întitulată „De Rusalii la Prund” şi-au dat concursul Ansamblul Folcloric „Plaiurile Bârgăului”, condus de Ioana Suciu, directorul Căminului Cultural, Dumitru Ciupa, conducerea muzicală şi Vali Ciurea, un veritabil instructor de dansuri, care au adus pe scenă autentice manifestări ale folclorului zonal. Au mai participat, ca invitaţi, pentru a doua oară la Prund, talentaţii artişti ai Ansamblului „Poieniţa”, din Poiana Ştampei, conduşi de Petrică Chiforescu şi talentatul solist vocal Augustin Beudean, din comuna Cetate.

Primarul prundean Ilie Avram a mulţumit publicului prezent şi a înmânat artiştilor de la ansamblurile participante, diplome de excelenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5