Să nu uităm de roşii

DSP BN Comp. de Promovare a Sănătăţii

Vara este sezonul roşiilor. Ne vor ajuta să menţinem atât sănătatea, cât şi silueta. Aşadar, timp de şapte zile, să consumăm la fiecare masă două- trei roşii (fie în salate, fie sub formă
de supă sau de suc).
Leac anticancer
Cel mai mare beneficiu pe care-l aduce această cură este dat de licopen (un puternic antioxidant). Această substanţă protejează împotriva bolilor de inimă şi de cancer.
Vitaminele care se găsesc în roşii (K,C,A) sunt utile pentru o bună ­funcţionare a ficatului,cât şi pentru prevenirea hemoragiilor.

Inamic al colesterolului
Ca să nu avem probleme cu colesterolul „rău”,este bine să consumăm 200 g de ­roşii proaspete,la fiecare masă,timp de o săptămână.
Totodată,tomatele proaspete sunt recomandate şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Ajută să slăbeşti
Dacă vrem un abdomen plat, să nu ezităm să măncăm cel puţin două roşii pe zi,pe toată perioada verii.
Aceste legume au rolul de a arde grăsimile de pe abdomen,responsabile pentru neplăcuţii „colăcei”.
Proprietăţi:
20 kcal/ 100 g
360 mg potasiu
27 mg fosfor
23 mg vitamina C
11 mg calciu
6 mg fier
Reţeta 1. Suc de roşii
Ingrediente:5 kg roşii;sare
Preparare:Se spală roşiile şi se taie felii.  Se dau prin maşina de tocat,după care amesteci compoziţia cu sare,după gust.  Se consumă nefiert,cât mai proaspăt.
Beneficii pentru sănătate:În primul rând,sucul de roşii are proprietăţi antioxidante. Este,de asemenea,indicat pentru o cură de slăbire,datorită conţinutului scăzut de calorii.
Aşadar,un pahar cu suc de roşii,băut la micul dejun,te ajută să slăbeşti,dar şi să ai o bună digestie,mai ales dacă suferi de constipaţie.
Reţeta 2. Salată de roşii
Ingrediente:500 g roşii;sare;o legătură de ceapă verde;oţet balsamic şi ulei de măsline,după gust.
Preparare:Se taie roşiile şi ceapa,după ce le-ai spălat în prealabil. Se amestecă și se adaugă sarea,oţetul şi uleiul de măsline. Se pot consuma la prânz,cât şi la cină.
Beneficii pentru sănătate:Salatele de roşii sunt indicate pe tot parcursul verii,datorită conţinutului bogat de vitamine şi de minerale.
Salata de roşii este şi un stimulent pentru metabolism. Totodată,datorită vitaminei A,te ajută să ai un păr sănătos.
Şi nu uita de faptul că roşiile au efect antiîmbătrânire,căci stimulează producţia de colagen la nivelul pielii.
Roşii gătite,contra ospeoporozei
Roşiile gătite scad riscul apariţiei osteoporozei,dar şi al anumitor tipuri de cancer?
Descoperirea aparţine cercetătorilor americani de la Centrul Naţional de Nutriţie din Illinois.
Ei spun că,în momentul în care sunt gătite,roşiile eliberează cantităţi mai mari de licopen,care este eficient împotriva cancerului de prostată şi de plămâni.
Tot licopenul previne şi apariţia osteoporozei,căci este un „întăritor” pentru oase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]