Să vă fie ruşine

Mă adresez domnilor Dragnea, Ponta şi Grindeanu

          Domnilor, cine sunteţi voi de vă permiteţi să umbriţi valoarea acestui partid? Cunoaşteţi istoria partidului? Dacă Constantin Titel Petrescu, care a înfiinţat acest partid şi care a fost împuşcat la Sighetu Marmaţiei de sistemul bolşevic, ar învia, v-ar spune să mergeţi acasă, domnilor, şi lăsaţi liber guvernul să-l conducă o femeie care sigur va reuşi să stingă conflictul politic şi să facă linişte şi pace, ceea ce doreşte tot poporul român.

          Numai aşa va progresa se va asigura buna stare a acestui popor. Eu sunt născut în anul 1929, când Titel Petrescu striga în Parlament să se facă dreptate ţăranilor, prin expropriere din moşiile boiereşti, să fie împroprietăriţi ţăranii-iobagi. Propunerea a fost întârită de către Liviu Rebreanu, care a scris romanul „Răscoala”. Eu sunt nepotul lui Titel Petrescu (pentru că am trăit acele vremuri), iar voi sunteţi nepoţii mei, pe care nu vă agreez.

          Nixon, care a fost preşedintele Americii, a fost criticat în Congres pentru unele greşeli. A doua zi şi-a depus demisia de onoare. Alexandru Ioan Cuza Vodă, care a făcut unirea principatelor la 24 ianuarie, la cererea politicienilor de atunci, şi-a scris demisia noaptea, pe spatele gardianului, fără zgomot, fără ţigănie ca acum.

          Nu mă pot măsura cu Moş Ion Roată, un bătrân care lupta pentru dreptate şi care a mers la Cuza Vodă să plângă că l-a scuipat boierul (nu ştiu care). Vodă l-a mângâiat şi i-a spus: Moş Ioane, unde te-a scuipat boierul, te sărută Cuza Vodă şi l-a pupat.

          Putem să-l comparăm pe d-nul Grindeanu cu Nixon sau cu Cuza Vodă? E un fel de zero la pătrat. El nu vrea sub nicio formă să părăsească scaunul de premier, ca şi cum, ar fi proprietatea lui. Guvernul nu-i a lui, este al poporului român.

          Când scriu sunt cuprins de un val de nervi. Mă doare, domnilor, mă doare. Nu vă mint, mă doare  tot ce văd că se întâmplă în acest partid.

          Sunt născut socialist şi vreau să mor socialist, Titel Petrescu este bunicul meu.

          Închei şi-l rog pe bunul Dumnezeu să-i îndemne la pace pe cei mai sus arătaţi, iar pe domnul Grindeanu îl rog să înţeleagă că dragostea cu sila nu se poate, ci aşteaptă să fie fie scos afară forţat, dacă ţine cu orice preţ la această funcţie înseamnă că este vinovat numai el ştie de ce.

          Îmi cer scuze şi aştept împăcare şi iertare, iar Partidul Social să prospere şi cei trei trandafiri să nu se scuture niciodată.

Gh. Mardare

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]