Sală plină la spectacolul caritabil ,,Voluntari – Grădinari pentru grădiniţe”

Duminică, peste 400 de spectatori au fost prezenţi la spectacolul caritabil ,,Voluntari – Grădinari pentru grădiniţe”, spectacol organizat de Fundaţia Progress şi Centrul Cultural Municipal ,,George Coşbuc”, cu scopul de a strânge fonduri pentru două grădiniţe din municipiul Bistriţa.

Anul acesta, Fundaţia Progress, alături de voluntarii organizaţiei RV Projects din regiunea Cumbria - Anglia, şi-au propus să contribuie la renovarea a două grădiniţe din Bistriţa – Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 şi Grădiniţa cu program normal nr. 7.

Programul artistic a dovedit încă odată ce copii talentaţi avem în Bistriţa! Iar prezenţa spectatorilor în sală, dovada că mai avem suflet, că ne pasă!

,,În cadrul spectacolul au fost invitate două dintre grădiniţele cu care Fundaţia Progress a colaborat de-a lungul timpului : Grădiniţa ”Dumbrava Minunată” – copiii grupei pregătitoare ”Piticii”, îndrumaţi de doamnele educatoare Mariana Barna şi Alina Dragoş, au prezentat o serie de dansuri, cântece şi poezii în limba engleză, fiind coordonaţi de d-na prof. Nadia Mureşan şi Grădiniţa ”Căsuţa cu poveşti” – copiii au susţinut un moment de dans popular – 14 perechi de prichindei, fiind coordonaţi de doamnele educatoare Mariana Bucur şi Andreea Sima.

Nu a lipsit nici dansul. A participat trupa de break-dance "Voievozii". Deşi grupul a luat fiinţă în urmă cu doar doi ani, unii dintre membrii acestuia practică break-dance-ul de 8 ani, considerându-l mai degrabă un stil de viaţă decât un hobby. A fost prezentă şi trupa de street dance “In action”, sub îndrumarea doamnei Dora Incert.

A urmat apoi un program complex susţinut de formaţiile Centrului Cultural Municipal: ansamblul de Dans Modern “Sincron” a prezentat un dans argentinian – “Tangoul veşnic şi tânăr”, coregraf- doamna Cornelia Negrea; ansamblul ”Cununa Junior” – grupa mică – a prezentat o suită de dansuri de pe Valea Someşului sub îndrumarea maestrului coregraf Traian Simionca.

Programul artistic a continuat cu o piesă instrumentală oferită de către Orchestra Profesionistă a Centrului Cultural Municipal – conducerea muzicală Cosmin Neagoş.

Întreaga sală a aplaudat solistele vocale Cristina Livia Scurtu, Diana Rus, Ionela Lechinţan şi Adina Băieşi

Dansurile populare româneşti au stârnit ropote de aplauze.

Ansamblul “Cununa Junior” – grupa mijlocie – a prezentat o suită de dansuri de pe Valea Şieului – coregrafia fiind semnată de maestrul coregraf Traian Simionca, iar formaţia de dansuri a Centrului Cultural Municipal a prezentat un dans de pe Valea Someşului, coregrafia de excepţie fiind semnată de acelaşi Traian Simionca

A încheiat spectacolul, ansamblul Folcloric ”Cununa de pe Someş” cu o suită de jocuri din Banat, coregraf Teodor Puşcaş”, ne-au declarat reprezentanţii Fundaţiei Progress Bistriţa.

După aceste momente deosebite oferite de către formaţiile Centrului Cultural Municipal, momente ce au făcut deliciul publicului, spectacolul s-a încheiat cu o tombolă.

Astfel, au fost oferite o serie de premii constând în:

- 3 tricouri cu sigla Progress Foundation;

- 3 tablouri lucrate manual de către copiii grădiniţelor partenere;

- 4 DVD-uri cu filme oferite de către partenerii britanici ai Fundaţiei Progress;

- marele premiu – un voucher din partea Casei Ema, constând într-o intrare gratuită pentru două persoane la Centrul SPA Casa Ema din Bistriţa.

Sala Casei de Cultură s-a dovedit a fi neîncăpătoare, Intrarea s-a făcut pe bază de invitaţie pentru două persoane, iar contribuţiile (minim 3 lei/pers) vor fi folosite pentru renovarea grădiniţelor din oraş.

Fundaţia Progress activează ca şi organizaţie non-guvernamentală bistriţeană începând cu anul 2002, colaborând cu o serie de parteneri britanici pentru renovarea unor grădiniţe, şcoli şi azile de bătrâni.

Organizatori: Fundaţiei Progress - Cristina Hangea, Iulia Cihărean, Eugenia Mureşan + echipa de voluntari a Fundaţiei; Centrul Cultural Municipal Bistriţa.

Prezentatorii spectacolului: Smaranda Mureşan şi Mihai Oprea.

Partener media: ziarul Răsunetul.

Sponsor: Casa Ema.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5