Salarii de bază majorate pentru referenţi, şoferi, muncitori calificaţi şi necalificaţi din Primăria Bistriţa

Consiliul Local Bistriţa a aprobat, după lungi dezbateri, modificarea Hotărârii nr. 97/24 iulie 2017 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie ”din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Bistriţa şi serviciile publice de interes local.

În fapt, au fost majoraţi coeficienţii de ierarhizare pentru o serie de angajaţi ai Primăriei Bistriţa, aproximativ 200 persoane, în fapt cei cu funcţii de referent de specialitate,  şofer, referent cu studii medii şi muncitori calificaţi şi necalificaţi. În urma aplicării coeficienţilor de ierarhizare aprobaţi prin HCL nr.97/24.07.2017, pentru aceste categorii d epersonal au rezultat venituri salariale brute mai mici decât în luna iunie 2017, organizaţiile sindicale la nivel de unitate semnalând neconcordanţele între salariile lunii iulie 2017 şi iunie 2017 şi solicitând modificarea corespunzătoare a coeficienţilor de ierarhizare pentru funcţiile afectate.  

În cadrul dezbaterilor, consilierul liberal Ioan Peteleu a propus o serie de amendamente prin care aceşti coeficienţi erau majoraţi faţă de propunerea conducerii Primăriei Bistriţa, la fel și Filip Moisil, dar nu au avut sorţi de izbândă.

„Au fost câteva categorii care datorită sporurilor pe care le aveau înainte, au pierdut la salariul din iulie faţă de iunie. Sporurile încă nu sunt date, trebuie să apară ordinul de ministru cu normele de aplicare şi atunci se reintroduc sporurile. Dar ca să nu spună cineva că, domnule, am pierdut la salariu faţă de ce am avut înainte, mai ales la nivelul acesta de necalificaţi, de muncitori calificaţi etc., atunci am acceptat o creştere foarte mică la fiecare. Înseamnă 300 lei, 150 lei, chestii de genul ăsta. Aveau spor de toxicitate, spor de antenă, spor de televizor, spor de dracu lacu. Muncitorii aveau spor de toxicitate, spor de risc. Şoferii au fost tratataţi ca muncitori de categorie inferioară. Nu poţi să-i tratezi aşa.  nu sunt numai ăştia ai noştri. Eu am spus le dăm numai la care lucrează pe basculante, pe utilaje. Cei care lucrează aici mi-au spus că „dacă la 2 noaptea trebuie să aştepţi avionul în Cluj, mă duc, bani în plus nu-mi daţi, nicio ore libere”. Şi atunci i-am tratat pe toţi ca şoferi”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.

Potrivit prevederilor art.11 din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" din aparatul propriu şi din serviciile publice de interes local, se stabilesc prin hotărâre a consiliului local în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate. 

Comentarii

03/09/17 10:56
Cititor

Pai, foarte bine , ori la toti, ori la niciunul .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5