Sălășluire poetică la Casa Argintarului

Centrul Județean pentru Cultură BN, Complexul Muzeal Județean BN, Revista ”Mișcarea literară” și Palatul Copiilor Bistrița au organizat, la Casa Argintarului, întâlnirea literară și artistică ”Sălășluire”, care a cuprins o expoziție de tapiserie/ broderie/ colaj, dezbatere și lectură publică. Invitați speciali au fost artista Angela Roman Popescu și poetul Adrian Popescu.
A fost o onoare pentru noi să ne întâlnim cu două personalități deosebite! Angela Roman Popescu este un artist tapiser consacrat, iar lucrările sale sunt foarte frumoase, cu o notă personală, împletind migala, talentul, priceperea și manualitatea. Sunt atât de calde! E o plăcere să le privești! Despre complexitatea și finețea lucrărilor expuse a vorbit muzeograful Elena Pleniceanu. Și artista ne-a împărtășit lucruri aparte despre tehnicile folosite.
Adrian Popescu este unul dintre cei mai buni poeți contemporani, director al revistei clujene ”Steaua”. A fost prezentat de scriitorul Olimpiu Nușfelean, care a și citat din creația poetului invitat și i-a adresat întrebări interesante. Adrian Popescu a răspuns cu disponibilitate, făcând și comparații între curiozitatea literară și inventivitatea tinerilor în diferite epoci. Ne-a lecturat poezii mai vechi, din volum, din revista ”România literară” și unele foarte recente. Ce bucurie să poți fi în compania atât de apropiată a unor oameni mari!
Artista Angela Roman Popescu a ilustrat numărul 2/ 2011 al revistei bistrițene ”Mișcarea literară”, iar poetul Adrian Popescu a avut un dosar de autor în numărul 4/ 2007 al aceleiași publicații, materiale care pot fi vizualizate pe www.miscarealiterară.ro.
Profesoara noastră, Ionela-Silvia Nușfelean, i-a prezentat pe toți participanții – elevi creativi, foști studenți ai artiștilor, cadre didactice, pictori, poeți, îndemnându-i pe toți să le adreseze întrebări invitaților. Au avut loc intervenții firești. M-a impresionat ceea ce a spus colega mea Iulia Rebrean: ”M-am simțit ca în rai când am primit, la o altă întâlnire literară, organizată la Biblioteca Județeană BN, un autograf de la poetul Adrian Popescu. Precum sunt tinerii pasionați de muzică topiți în compania cântăreților preferați, așa m-am simțit și eu impresionată profund!”. La sfârșit, în aceeași atmosferă caldă, de sălășluire poetică, s-a discutat suplimentar, s-au făcut poze cu operele expuse și s-au primit autografe!

Laura Moldovan, clasa a VI-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]