Sâmbătă, 30 noiembrie. Prima ediţie a Memorialului Ioan Zanca reuneşte la start zeci de atleţi

ACS Athletic Club Bistriţa vă invită să participați la concursul de atletism  Memorialul „Ioan Zanca” , Ediția l, care se va desfășura în data de 30 noiembrie 2019, în Parcul  Municipal Bistriţa, începând cu ora 12:00.

      Dorim să aduce un omagiu, dar și să continuăm meritele antrenorului amerit Ioan Zanca, care a adus cinste municipiului Bistrița, județului Bistrița-Năsăud şi României.  

Și tu poți să fii un campion! Orice părinte poate contribui la sănătatea copilului său prin sport, pentru  că sportul înseamnă energie, îți dezvoltă caracterul, ambiția, înseamnă să te bucuri când câștigi, dar şi să înveți atunci când pierzi, cu alte cuvinte te învață să devii OM!  

Memorialul își propune să ducă mai departe povestea frumoasă începută cu mulți ani în urmă la Bistriţa când profesorul Ioan Zanca a descoperit-o pe marea noastră campioană olimpică, Doina Melinte.

         Pasiunea și dăruirea pentru atletismul de performanță l-a ajutat să descopere copii talentați, să le ghideze pașii spre marea performanță și  să obțină rezultate excepționale pentru România.

          Condițiile și susținerea CSS Bistriţa sub conducerea prof. Horia Ștefănescu l-au ajutat să o dirijeze magistral pe super talentata și ambițioasa Maria Pîntea Ciobanică spre titlul de campioană europeană .

         Primul titlu de campioană  naționala la 10.000 de m al Anuţei Cătuna a fost o bucurie imensă, iar asta a ajutat-o să-şi găsească calea şi vocația spre maraton unde a triumfat în 1996,  la Maratonul de  New York, în stil de mare, mare campioană!

         Nadia Maria Sîngeorzan, o atletă cu un talent imens în probele de rezistență, a confirmat în 1995 câștigând titlul de campioană europeană în proba de 10.000 de m. Maria Rus Sânmărtean, care i-a bucurat sufletul atunci când a reușit să ocupe locul 6, la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, în proba de ștafetă 4 x 400 m, şi campioana olimpică Maria Cioncan au trecut prin pepiniera campionilor de la Bistriţa.

         Daniel Gheorghe Rus este atletul cu un potențial imens, fiind multiplu campion național și care a fost dus la stadion de mătușa lui, Nadia Sîngeorzan. El este ultimul talent pe care prof. Ioan Zanca a avut răbdare și pasiune, și-a folosit toată experiența imensă, să-l ducă spre performanță înainte de a pleca în iulie 2018 dintre noi.

      ACS ATHLETIC CLUB BISTRIŢA dorește  să organizeze acest concurs pentru iubitorii de atletism și credem cu tărie ca Bistriţa este un izvor de talente, care merită să fie susținut de toți cei care sunt mândri de sportul și de campionii bistrițeni!

  Împreună suntem campionii bistrițeni! Împreună susținem excelența!

Preşedinte ACS Athletic Club Bistriţa

Prof. Silvia Zanca-Mureşan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5