Sănătatea ochilor – remedii pentru oboseala acestora

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Pentru că sunt folosiți în mod intens, aceștia pot deveni cu ușurință motivul pentru care experimentăm migrene, dureri de cap sau vedere neclară. Oboseala ochilor a devenit una dintre cele mai frecvente probleme localizate la nivelul acestor organe. Cauza principală o constituie timpul îndelungat petrecut în fața laptopului sau a gadgeturilor.

În acest sens, sunt propuse soluții diverse, însă nu toate dintre acestea oferă și rezultate în conformitate. Mesfarma este o farmacie online specializată în produse și suplimente alimentare ce au la bază ingrediente naturale, prezentând un excelent raport între preț și calitate.

Când vine vorba despre oboseala ochilor, substanțele cele mai eficiente în combaterea acestei stări sunt luteina și zeaxantina. Produsul recomandat celor ce doresc să amelioreze sau să preîntâmpine această condiție a ochilor este MAKULIN, popular pentru eficiența pe care o are în comparație cu alte remedii ochi obosiți cunoscute pe piață.

Remedii eficiente pentru înlăturarea oboselii ochilor

Natura pune la dispoziția tuturor o mulțime de plante și soluții pentru a ne trata și pentru a-i oferi întregului organism nutrienții necesari. Pentru că prea puțini se preocupă de prepararea acestora, suplimentele alimentare vin ca o alternativă la îndemână.

Luteina și zeaxantina sunt două dintre cele mai importante ingrediente utilizate în prepararea produsului Makulin. Aceastea sunt renumite pentru deosebitele proprietăți ce le prezintă, cu rol de protecție contra luminii albastre și a radiațiilor ultraviolete. De asemenea, sunt recomandate pentru acțiunea antioxidantă, precum și pentru capacitatea de îmbunătățire a acuității vizuale.

Pe langă varietatea de exerciții și tehnici de relaxare cunoscute pentru calmarea ochilor și reducerea oboselii, aceste 2 substanțe vin ca o completare complexă, asigurându-le protecția și implicit o stare de sănătate corespunzătoare.

Modul de acționare a luteinei și zeaxantinei

Rolul celor două este de a filtra asupra cristalinului lumina albastră, cea care reprezintă cauza atâtor daune localizate la acest nivel. Este vorba despre doi dintre pigmențiii maculei cu efect dublu – de a filtra razele puternice și de a interacționa cu radicalii liberi. Cei care au fost puși în situația de a realiza controale amănunțite ale ochilor au aflat despre modul în care pot preveni oxidarea, alterarea sau distrugerea celulelor și care este rolul substanțelor menționate în toată această ecuație.

De-a lungul timpului au fost realizate diverse studii pe baza acestora, dovedindu-se eficiența preventivă și curativă pe care o prezintă. Acești antioxidanți aduc o contribuție considerabilă în îmbunătățirea vederii, când ochiul suferă afecțiuni precum cataractă, îmbătrânirea sau degenerarea maculei. Cei care nu reușesc să consume legume și fructe bogate în luteină și zeaxantină pot apela la diversele suplimente alimentare ce le conțin, pentru a scădea riscul de a dezvolta cataractă.

Surse alimentare bogate în luteină și zeaxantină

Nu numai pentru o vedere ageră, dar pentru sănătatea întregului organism, nutriția diversificată și bogată în plante și legume este esențială. Atunci când alimentația este echilibrată, se formează obiceiuri sănătoase și asta se reflectă în funcționarea optimă a organismului și a tuturor organelor.

Pigmenții de culoare galbenă și roșie, specifici celor două elemente esențiale pentru sănătatea ochilor, sunt cel mai des întâlniți în plante. Pentru asigurarea unei cantități ideale de zeaxantină și luteină, este recomandat consumul plantelor cu frunzele verzi, precum și a legumelor de culoare galbenă, respectiv a gălbenușului de ou.

Cu toate că există surse mult mai variate de luteină, cealaltă substanță se procură mai greu. În general, porumbul și gălbenușul conțin cantitățile cele mai bogate ale ambelor – 85% din totalul de carotenoizi. Un procent însemnat de luteină prezintă și prazul, dovlecelul, varza kale, spanacul, albușul de ou, kiwi, strugurii. Zeaxantina se regăsește și în portocale și în piperul portocaliu.

Foarte important de știut despre aceste substanțe este că nu se sintetizează în organism. Așadar, asigurarea acestora din surse externe devine necesară cu atât mai mult când se resimte oboseala ochilor. Suplimentele alimentare devin baza atunci când alimentația corespunzăoare lipsește și trebuie administrate în timp util, pentru că daunele provocate de către radiațiile UV și lumina albastră în exces pot fi ireversibile.

Rolul substanțelor menționate devine extrem de important mai ales în lupta contra stresului oxidativ, motiv pentru care luarea unor măsuri corespunzătoare este cu atât mai indicată.

Cei preocupați pentru sănătatea ochilor pot accesa pagina mesfarma.ro pentru a comanda produsul Makulin – unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ochi obosiți – la un preț accesibil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]