,,Săptămâna altfel!’’

Programul ..Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’ din săptămâna ,,şcoala altfel” a fost şi pentru colectivul de cadre didactice de la Clubul Copiilor Năsăud , un prilej de a desfăşura activităţile de educaţie nonformală într-o altă formă.
Deşi modul de abordare a activităţilor de la cercurile existente în club au la bază o planificare calendaristică pe tot parcursul anului şcolar care se bazează pe opţiunile elevilor nefiind constrânşi de note şi medii, totuşi aceasă săptămână s-a derulat într-o notă aparte care a fost benefică atât pentru copii cât şi pentru profesori.
A fost un prilej de întâlnire cu tot colectivul de elevi al unei clase, cu dirigintele sau învăţătorul acesteia care au putut să urmărească o serie de activităţi demonstrative.
Elevii care frecventează cercurile de la club au fost ca la ei acasă, foarte mândri de munca lor arătându-le colegilor de clasă obiectele realizate în şedinţele de cerc.
A fost o colaborare bine coordonată cu şcolile din oraş, bazată pe o planificare realizată din timp şi activităţile s-au derulat într-un cadru plăcut.
Programul activităţilor s-a pliat pe orarul elevilor astfel încât un număr cât mai mare să poată participa la activităţi. În funcţie de profilele cercurilor existente în club s-au îmbinat activităţile tehnico-aplicative cu cele artistice şi sportive.
Astfel, luni au predominat demonstraţiile de mânuire a cartului (atât cât a permis vremea), de măiestrie în jocul de şah, responsabil fiind d-nul prof. de instr. practică Mutu Vasile, coordonatorul cercului de karting, iar protagoniştii au fost în majoritatea elevi de clase mici şi gimnaziu. De asemenea, doamna profesor Maria Gonda a desfăşurat activitatea ,,Teatru şi improvizaţie” în colaborare cu clasa a X-a C a Colegiului Economic Năsăud, diriginte Doamna profesor Valeria Filipaş . De la Scoala gimnazială Nimigea de Jos, structura Mititei ,au participat la activităţi clasa de elevi condusă de d-na dirigintă Iacob Adriana şi d-nul prof. Bindea Florin, elevii fiind încântaţi şi promiţând că de la toamnă în mod organizat vor fi elevi care se vor înscrie la activităţile clubului.
Marţi a fost o zi mult aşteptată fiind planificată din timp o întâlnire cu renumitul academician Ovidiu Bojor şi lansarea cărţii ,,Iubire, Dragoste, Sexualitate”, o activitate dedicată elevilor de liceu care într-un număr foarte mare (de la toate cele trei licee năsăudene), au participat cu mult interes. Acţiunea s-a desfăşurat în sala festivă a Muzeului Grăniceresc Năsăud, iar responsabil direct a fost d-na prof. Gonda Maria coordonatoarea cercului de cenaclu literar care de altfel a şi făcut recenzia cărţii.
Miercuri a fost o zi dedicată experimentelor chimice distractive de a căror reuşită a răspuns d-na prof. Buia Dorina. ,,Vulanul chimic”, ,,Pomul de argint “şi ,,Pasta de dinţi pentru elefanţi “,au entuziasmat participanţii deopotrivă şi pe cei mici şi pe cei mari.
Tot în aceasă zi, d-nul prof. de instr. practică Ureche Emil, a realizat o expoziţie cu machete realizate de elevii participanţi la cercul de machete-construcţii şi care a avut un real succes în rândul vizitatorilor care au fost pe lângă elevi şi profesori şi părinţi şi bunici.
Joi s-a dansat şi sala cu oglinzi a cercului de dans modern, coordonat de d-na prof. Morar Laura a fost neîncăpătoare mai ales că s-a încheiat cu un carnaval al dansului.
Micii dansatori au demonstrat încă o dată că stăpânesc foarte bine arta dansului fiind totodată un îndemn pentru toţi participanţii la activitate la mişcare şi sport organizat
lucru foarte important pentru menţinerea sănătăţii.
Vineri a fost rândul micilor artişti care au păşit în cercul de pictură coordonat de d-nul prof. Mihalache-Gava Mircea, să descopere tainele de bază ale artei şi în special să deseneze pe o temă liberă.Desenele realizate au fost o dovadă pentru părinţi că au copii talentaţi ,că merită să le dea posibilitatea să mai participle la asemenea activităţi şi de la toamnă.
Toată săptămâna derulată sub semnul cunoaşterii şi al bunătăţii a fost îndeaproape susţinută de d-na director Buia Dorina, care conduce acestă unitate.
Prilejul de a vizita clubul un număr atât de mare de elevi a fost o oportunitate de a face cunoscută activitatea ce se desfăşoară aici şi de a favoriza înscrierea a cât mai multor elevi în anul şcolar următor.
De aceea ar fi benefică o asemenea săptămână şi la începutul semestrului I când elevii ar reuşi să se acomodeze mai uşor cu programul şcolar.
D-na director Buia Dorina salută colaborarea tuturor unităţilor şcolare din oraş în special implicarea d-nei dir. educativ Bidică Ionela,împreună cu tot colectivul de cadre didactice de la Scoala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5