Săptămână neagră. Tinerii din Telciu, conduşi, joi, pe ultimul drum

Cei patru tineri care au murit în noaptea de Paşte în urma unui accident cumplit, ce a avut loc pe raza comunei Telciu, vor fi conduşi în Săptămâna Luminată pe ultimul drum. Astfel, Gabriel Dumitru Hordouan, elevul de 15 ani din clasa a IX-a, va fi înmormântat joi, în jurul amiezei, după canoanele Bisericii greco-catolice, în timp ce Vasile Moldovan, de 36 ani, va fi înmormântat de la ora 11, şi Gabriel Luca Rebrişoirean, de 18 ani, de la ora 12,30, de către soborul de preoţi ortodocşi, în aceeaşi zi. Şoferul de 19 ani, Ion Boiciuc, va fi înmormântat acasă, în comuna maramureşeană Bistra.
Deşi ne aflăm în Săptămâna Luminată, este o săptămână neagră pentru comunitatea din Telciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean , Vasile Puica, ani de zile director al liceului din localitate, dar şi profesor al tinerilor, declarându-ne că este o mare durere pentru telceni să piardă pe aceşti copii care aveau de-acum înainte viaţa în faţă.

Cei patru tineri au trecut la cele veşnice în noaptea de Paşte, în Săptămâna Luminată. Se spune că acum porţile Raiului sunt deschide. De altfel şi slujba prohodului este una specială, cântându-se "Hristos a Înviat", iar pe masă se află ouă roşii. Bunul Dumnezeu să le dea odihnă veşnică!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]